De wolf en de 7 geitjes, door de gebroers Grimm

For the english version click HERE!

1

Op een dag zei moeder geit tegen haar zeven kinderen: “Ik moet naar het bos om eten te zoeken en jullie moeten thuis blijven. Denk erom, jullie mogen niemand binnenlaten, pas op voor de oude boze wolf, je herkent hem aan zijn harde stem en zwarte poten.”
En ze vertrok.

2

Al snel werd er op de deur geklopt: ” Doe de deur open, kindertjes, ik ben het, jullie moeder”. Maar de geitjes antwoordden: “Jij bent onze moeder niet, je stem is veel te hard. Jij bent de wolf, wij doen niet open!”
En de wolf vertrok.

Hij kocht een stuk krijt en slikte het in. Nu klonk zijn stem veel zachter. Weer klopte hij aan bij de zeven geitjes: “Doe de deur open, kindertjes, ik ben het, jullie moeder”. Maar de geitjes zeiden: “Jij bent onze moeder niet. Onze moeder heeft witte poten. Jij bent de wolf. We doen niet open!”.
En de wolf vertrok.
Hij ging naar de bakker, stopte zijn voorpoot in een bak meel. Nu had hij een witte poot. Weer klopte hij aan bij de geitjes.

4

“Doe de deur open, ik ben het, jullie moeder”. Een van de geitjes zag een stukje van een witte poot. “De stem is zacht, de poot is wit, dit moet onze moeder zijn”.
Ze deden de deur open en schrokken vreselijk.

5

Ze verstopten zich allemaal: één onder de tafel, de tweede in de keuken, de derde onder de lakens, de vierde in een emmer, de vijfde in de kast, de zesde onder een stoel en het zevende, dat was het kleinste geitje verstopte zich in de grote klok. De wolf vond ze allemaal en at het ene na het andere geitje in één hap op. Behalve het kleinste geitje in de grote klok, dat had hij niet gevonden.

Een paar uur later kwam moeder geit thuis, en ze barstte in snikken uit: “Al mijn kinderen zijn opgegeten!”. Toen hoorde ze een klein stemmetje zeggen: “ja, maar ik niet!” Het was het jongste geitje, ze kon alles vertellen wat er gebeurd was.

Samen gingen ze op zoek naar de wolf en vonden hem slapend onder een boom. Moeder geit sneed de buik open en zes kleine geitjes sprongen er opgelucht uit. Toen vulden de geitjes de buik van de wolf met zware stenen en moeder geit naaide hem weer dicht.

Toen de wolf wakker werd en dorstig vooroverboog om te drinken uit de waterput, viel hij in water en verdronk.

“De wolf is dood” riepen de kinderen! En van vreugde dansten ze in het rond!

Hier kan je het gratis patroon en werkbeschrijving voor zelf je geitje te maken! Je maakt me erg blij door een commentaar achter te laten met een foto van je eigen geitje!!

2 gedachtes over “De wolf en de 7 geitjes, door de gebroers Grimm

 1. Nicole Feys zegt:

  Hoy tante Hilde
  Bij het lezen van een artikel in "vrouwen met vaart" stond o.a. ook een link naar jouw blog. Na enig surfen vond ik je patroon van het geitje. Een leuk idee om te maken voor mijn dochter die nog niet zolang geleden is afgestudeerd als kleuterjuf.
  Ik heb het patroon wat vergroot, 7x geknipt in verschillende kleurtjes vilt en dan aaneengenaaid met de festonsteek, zoals aangegeven op de werkbeschrijving. Mama geit heb ik op dezelfde wijze gemaakt, maar dan extra vergroot! De wolf hebben we kunnen kopen tegen een spotprijsje in de kringloopwinkel.
  Alle geitjes zijn verzameld in een tas, het idee gevonden op eloleo!
  Hartelijk dank voor het delen van je ideeen
  Nicole F.
  PS graag had ik je een foto laten zien maar dit lukt niet via "geef een reactie" 😦

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s