Minikleertjes

Mijn kleinste zoon wordt te groot en ik kan het niet uitstaan dat zijn kleinste pyjamatjes al niet meer passen, ik heb me dan maar weer aan de naaimachine gezet. Deze keer geen babykleedjes, maar nog mini-er: het zijn poppenkleedjes voor Kaat, mijn metekindje. Ik hoop – eigenlijk weet ik wel zeker – dat ze er heel blij mee is.

stapel

aankleden

Mijn eigen kinderen, en eigenlijk vooral de oudste zoon, keken vol jaloersigheid toe hoe ik een stapel kleedjes naaide. “Wanneer maak je voor mij eens een pop met ook heel veel kleren erbij?” Ik heb het al eerder gezegd, soms hebben ze geen poppen genoeg. En mijn zoon had geluk, want er lag al maanden kale pop te wachten op een gezicht en op kleren. Het was oorspronkelijk bedoeld om een tweelingzusje te zijn voor deze pop. Het patroon is dus niet van eigen hand, maar wel uit deze boek: “Poupées en chiffon”. Nu is het dus een jongen geworden met een hele ‘bos haar’ om mee te ‘rocken’ (de gitaar is van de hand van mijn zoon):

Hij heeft nog steeds geen kleren, maar wel een onderbroek en een pyjama:

3 gedachtes over “Minikleertjes

  1. Annette zegt:

    Wat heerlijk die lappenpoppen..vind ze ook zo geweldig..stukje jeugdsentiment ook. Geweldige garderobe..zo eentje waar je op hoopt als je een pop krijgt..maar de allermooiste pop is toch wel je kleinste..wat een lekker ventje en wat een heerlijke blote beentjes..

    groetjes

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s