Eco baby

Omdat we de ecologische voetstap van onze kleinste wat willen minderen, draagt hij katoenen luiers. Al zijn slaapgelegenheden (wieg, maxi-cosi, bedje) werden door zijn broer en zussen ook al gebruikt en zijn opgeknapt. En nu krijgt hij ook nog gerecycleerde broekjes aan:Op maat gemaakt voor Winand:

Ik heb gewoon een oude trui van mijn man genomen, die teveel gaatjes had om nog te dragen. En een broekje van Winand dat te kort geworden was (dat is het ‘patroon’). De onderrand van de trui wordt de onderrand van de pijpjes. Het kraagje van de trui heb ik ook losgeknipt en als elastische boord aan het broekje genaaid. De methode is dus zeer eenvoudig: Knippen, zijnaden en boordje stikken en broekje is al klaar.

Ik heb dit niet zelf uitgevonden, de idee komt uit een boekje: “Cool Baby. De leukste kleding (ver)maak je zelf” van Bajah Freeman.

Daarin staat ook beschreven hoe een mustje maakt van een oude trui: je knipt het uit een stuk mouw, je naait de bovenrand dicht, rolzoompje aan de onderrand met de overlock en klaar:

Ik moet wel bekennen dat hij dit grijze mustje amper draagt. Er is niks mis mee hoor, lekker zacht en schattig bovendien. Maar er gaat niets boven dit gebreide gele bobbelmutsje:

Ik heb tweede mutsje moeten breien omdat het eerste te klein geworden was en zal dit blijven doen tot hij 12jaar is en me dan verwijtend toeroept: “Mam, ik ben nu echt te groot om jouw gebreide mutsen te dragen, ik wil wel eens wat anders op mijn hoofd”. En dan zal ik hem een groene bobbelmuts breien ofzo…

12 gedachtes over “Eco baby

 1. Maureen zegt:

  Ik snap je gevoelens helemaal.
  Ik kan ook zo moeilijk afscheid nemen van al het zelfgemaakte voor Micha!
  Waarom groeien ze ook zo hard (Micha weegt met 12 weken alweer 7175 gram….snif!)

  Liefs,
  Maureen

  Like

 2. Marit zegt:

  He is just adorable!!! You’ve made some cute pants-and hats too.
  I don’t understand a word of what you are writing;-), but it doesn’t really matter, because of the darling photos!
  Take care. I know you’re busy- with 5 kids you are very busy!-I hope you get some time for yourself too:-D

  Like

 3. Hannie zegt:

  Ach, zo’n lekker manneke toch! tot z’n twaalfde zelfgebreide mutsen te moeten dragen (LOL). De grijze muts staat ‘m ook errug leuk hoor. Gaat de babytijd bij je 5e kind net zo snel als bij de anderen? of kun je het wat “remmen” doordat je er extra van geniet?
  Groet, Hannie

  Like

 4. Annette zegt:

  Wat een mooi mannetje..echt een schatje..en wat inventief om zo kleding te herbruiken..hij ziet er prachtig uit..en ik voel mee..het gaat veel te hard..

  Like

 5. mama lieveheersbeestje zegt:

  Oh, wat een geinig broekje! En dat met die mutsen..ik heb net nog – op verzoek van onze twaalfjarige zoon – een muts gebreid in de kleuren van zijn favoriete voetbal club. Ook nog één met van die oorwarmertjes (zo’n peruaans model) voor een 9 jarige zoon. Je bent er dus nog niet van af hoor, over 12 jaar,hhaha!

  Like

 6. Linda Pijnacker zegt:

  Hallo Tante Hilde,

  Mooi geel mutsje! Ik liet het mijn moeder zien en zij wil het gaan breien. Uit het Engelse patroon gaan we wel uitkomen. Even vertalen. Alleen staan er geen maten bij: weet u wat de maat/leeftijd is van het patroon?

  Met groet, Linda

   

   

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s