Soup


Zoals ik dus zei, de winter is voorbij en de zomer komt er stilletjes aan. Geen gebreide broekjes meer (al weet je met het belgisch zomerweer eigenlijk nooit), maar ik heb wel rekbare broekjes nodig voor Winand. Ik heb het geprobeerd, een niet-rekbare broek over een katoenen luier te trekken, maar dat ging dus niet. Er zat niets anders op dan tricot te stikken. Ik hou niet van tricot stikken. Erger nog, ik denk altijd: het zal me wel lukken, maar ik maak er altijd een soepje van.

Ik heb een grandioze blunder gemaakt bij dit kostuumpje. Ik durf het haast niet te zeggen, maar ik doe het toch, omdat ik anders niets over dit maaksel te schrijven heb:
Snel-snel nog een mouw inzetten terwijl 2 kinderen op hun pot zitten, een baby ligt te huilen en 2 andere kinderen lustig fristi aan het inschenken zijn was dus een slecht idee,want de mouw stond er verkeerd in. En wel zooo verkeerd dat ik het dus ondersteboven ingestikt en gelockt had. Jahaa, ondersteboven: de mouwboord stond in het armsgat! Dat is dus mijn probleem met tricot: alles past altijd overal in als je maar hard genoeg rekt…

Gelukkig had ik wel de juiste tricotnaald gebruikt en zijn er geen ‘stikselgaatjes’ na het lostornen en heb ik de mouw er netjes en juist kunnen inzetten. Maar hey, de buitenkant doet er toch niet toe, de binnenkant nog minder en het is vooral de inhoud die telt!

Trouwens, al bij al ben ik echt blij met dit kostuumpje, eigenlijk is het wel goed gelukt. Moraal van het verhaal: blijven denken dat je’t kan! En nu ga ik aan een tweede streepjes-zomer-tricot-kostuumpje voor winand beginnen. Maar wat is jouw ergste naaiblunder?

16 gedachtes over “Soup

 1. Hannie zegt:

  Ik was voorbereid op de ergste blunder …. LOL …. oooooh, dacht ik, dat is mij ook al wel overkomen hoor (en overkomt ook IEDEREEN wel ‘ns). Ach ja, wat is ’n blunder, ik heb rokken waarvan de ritssplitten verkeerd om zitten, dus op de herenmanier, nou ja, jammer dan, gewoon dragen, haha. Ik wil altijd te snel en heb dan weer ‘ns de voering meegenaaid of zoiets stoms, altijd uithalen, ergerlijk, grrrr.
  Groet, Hannie

  Like

 2. Hannie zegt:

  Vergeet ik te zeggen hoe geweldig je die “soepstof” hebt verwerkt in dit pakje, heel erg leuk. Ik wist me zelf geen voorstelling te maken wat je nou met deze stof moest maar jij hebt het weer gedaan hoor.

  Like

 3. hilde zegt:

  oeps hannie, ik weet niet eens hoe de vrouwen-of herenritssplitten moeten zijn? ik weet dat er een gek woordje is om het te onthouden, maar zelfs dat ben ik vergeten. Heb ik de sluiting van zijn polokraagje dan juist of fout gedaan voor HEM?

  Like

 4. Lieke zegt:

  Tricot en ik zijn ook bepaald geen vriendjes, maar waarom koop ik dan toch steeds weer die leuke tricot stofjes?! Of het krult te veel, rekt te veel, lubbert etc…. argggh!
  Maar een van mijn grote naaiblunders was een hele leuke trui die ik van gebreide stof voor mijn dochter maakte, en er vervolgens de mouwen verkeerdom ingelockt heb…. En een lockdraad uit breisel halen?! Gelukkig zijn naar buiten gelockte naden ook best hip (of zou dat een blunder van de modeindustrie zijn?)

  Like

 5. Hannie zegt:

  Het woordje wat je zoekt is DROL, Hilde, Dames Rechts Over Links. Maar ik vind het al heel knap dat je ’n polosluiting hebt gefabriceerd en hij ziet er geweldig uit, hij is inderdaad echt om op te vreten (maar dat had ik al ‘ns gezegd. Dat duimpje zo heerlijk in die hangmat, geniet er maar goed van hoor.
  Groet, Hannie

  Like

 6. Annette zegt:

  Wat een prachtig manneke..hij is een plaatje en ik vind alles wat zelfgemaakt is bijzonder knap..want kan het zelf gewoon niet..dus schoonheidsfoutjes waren me zeker ontgaan als die er waren geweest..
  Mooi he zo n kledingstuk van jezelf geweest..heb nog een lief babyjurkje en zelfs een holly hobby onderbroekje..en in prima staat allebei..

  Like

 7. vermiljoen zegt:

  ik dacht dat DROL voor vijzen was: dicht rechts open links. voor ritsen dus ook, interessant!
  ik heb een overlock gekocht om tricot te stikken, want werd er ook gek van. dure aankoop maar zeeeeeer handig en al veel gebruikt

  Like

 8. hilde zegt:

  ah ja naarbuiten gelockte naden, dat ken ik ook!!
  en die polosluiting, das geen echte, want dat kan ik niet. Deze is met een bovenpas gemaakt, maar dat ging niet anders want ik heb 2 verschillende stofjes gebruikt 😉
  Ik heb ook een overlock en zelfs een ‘overlock-workshop’ gevolgd om alles te kunnen en te weten. Voor ik aan tricot gaat het van: ja natuurlijk ik weet hoehetmoet. Tijdens gaat het van: @#%£?}Q*ç en erna ben ik (meestal) wel best tevreden. Maar die overlock die zou ik inderdaad niet meer kwijtwillen!

  Like

 9. Patricia zegt:

  Wat een leuke gezellige blog en huishouden heb je!
  Bij mij loopt er ook wel eens wat in de soep.Een beetje creatief mens lost dat wel weer op, of maakt er een andere aparte creatie van.
  Wat een lekker hangmatje heeft Winand!

  Like

 10. hilde zegt:

  dat hangmatje is eigenlijk gevaarlijk spul..ik durf hem daar nog geen seconde alleen in laten liggen, hij rolt er zo uit. Maar het staat natuurlijk geweldig voor een fotoshoot 😉

  Like

 11. Thea zegt:

  Iedereen moet leergeld betalen!!

  Het is mij ook al vaker overkomen(altijd haast) of linksom er aan!! Ik knip het zo smal mogelijk los, en zet het pand er op nieuw aan. Locksteek los halen…….liever niet! meestal beschadig je de stof!!

  Groetjes Thea

  Like

 12. Vanessa zegt:

  Alweer een prachtige creatie! En die fouten die herkennen we ook. Ooit eens een broek gemaakt en de zakken er omgekeerd in gestoken. ’t waren zakken in de zijnaad en ‘k kon het niet meer herstellen. Maar handig was’t wel. i.p.v. m’n handen vooraan, kon ‘k m’n handen achteraan in m’n zakken steken. 😉
  ‘k ben trouwens enorm jaloers hoe je het allemaal doet. m’n kleintje is ondertussen 2,5 maand en ‘k heb m’n naaimachine zelfs nog niet kunnen bekijken! En jij doet het met 5 kinderen!!! Zonder al de rest die je er nog bijdoet!!!
  ‘k wou dat ‘k ook zo een energiebom was!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s