Te dun, te dik? Te kort of te lang?

Baby Winand komt niet genoeg bij in gewicht. Daarom wordt hij ’s nachts soms wel 4 keer wakker om te drinken. Ik heb voor ’t eerst in mijn 8jarig bestaan als zogende moeder een lactatiedeskundige moeten raadplegen:
8 voedingen moet hij overdag krijgen ipv 5. Acht keer overdag + vier nachtvoedingen = da’s om de twee uur!!
“Ik laat alle nutteloze activiteiten dus vallen” riep ik luid tegen mijn man. Zijn antwoord “geen poppen en kleedjes dus deze week”. Hé nee, ik bedoel écht zinloze activiteiten, fitness bijvoorbeeld. Of het tuinpad bij elkaar vegen (als de kippen weeral eens ontsnapt zijn en op zoek waren naar vette pieren tussen mijn struiken), zo’n dingen dus. Mijn lijf en mijn tuin lopen er dus slordig bij. Maar verder is alles ok en het korte kleed is nu langer:

En nu gaat Winand weer ‘van mijn aardbeitjes drinken’ zoals aster zegt!

10 gedachtes over “Te dun, te dik? Te kort of te lang?

 1. rafraffel zegt:

  Wat is het jurkje leuk geworden!! Nu draagt ze hem vast met veel plezier.
  Enne heftig hoor om de 2 uur voeden, petje af. En inderdaad rust is nu heel belangrijk!! Ik wens je veel succes, maar volgens mij komt dat wel goed.

  Like

 2. Maia zegt:

  hi hi, Viggo (2j) drinkt nog steeds zo vaak en heeft de spekbilletjes om het te bewijzen 😉
  Veel rusten en zelf veel drinken en genoeg eten en je hebt je nutteloze activiteiten al goed geselecteerd, zie ik!

  Like

 3. Lisette-Li zegt:

  Zo! Das nogal wat, zeg! Ik had het al opgegeven, in jou geval! Knap hoor!

  En mooi is het jurkje zo, goed opgelost. Had je nog wel tijd tussen voeden, jezelf voeden, rusten… pfff! Sterkte, ga maar lekker opladen in het zonnetje!

  Like

 4. Hannie zegt:

  Je hebt het heel mooi opgelost. Heel leuk jurkje geworden. Maar 12x voeden op ’n dag, Hilde, is dat wel vol te houden? Denk ook aan jezelf hoor. 4x wakker ’s nachts, ik wil je niet ontmoedigen hoor (dat lukt me ook niet natuurlijk) maar euh …… kun je er geen johannesbroodpitmeelpapje vooraf geven zodat alles wat meer voedt enzo?? zei ’n flessemoeder met zeer gezonde kinderen. Sterkte ermee en wijsheid gewenst.
  Groet, Hannie

  Like

 5. Maureen zegt:

  Ach Winand….
  Ik geef Micha op verzoek en….dat is hééééél vaak.
  En dat zal het um zijn, hij groeit als kool….
  Sterkte en succes….het gaat je vast lukken hoor!

  Liefs,
  Maureen

  Like

 6. mama lieveheersbeestje zegt:

  Wat is het jurkje nu leuk geworden, heel knap opgelost hoor! Wat betreft het voeden (ik voed al vanaf 1996 continue- niet hetzelfde kind natuurlijk haha!-) en ik denk dat je op deze manier zeker een hogere ‘productie’ krijgt. Maar eigenlijk is het toch voldoende om gewoon ‘op verzoek’ te voeden, misschien heeft dit kindje gewoon een ander dna. Hier hebben we ze ook in soorten en maten (klein en mollig, lang en dun, lang en mollig en de laatste is veel te kort en dun!) en iedere keer als ik bij een arts kwam, kreeg de borstvoeding de schuld… Ga lekker door en misschien kun je even bij La Leche Leage kijken. Veel succes en lekker FATC-en (=feeding at the keyboard)!

  Like

 7. raggyrat zegt:

  awww, good luck with the feeding, can he eat some food yet?
  my children are mostly small and when i stop feeding i have so much energy

  i missed you so i ahve started putting your blog thru a translator, so i can read as well as look at your lovely work …

  put your feet up love

  cat xxxx

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s