Kikkers


Ik kocht eens een lap stof zonder een idee te hebben wat ik ermee zou doen. Het was het laatste van de rol, iets meer dan een meter en ik kreeg het voor de helft van de prijs. Terwijl de verkoper het voor me inpakte, zei hij me dat er iemand voor me geweest was die het ook wou, maar later zou terugkomen omdat ze ook nog niet wist wat ermee te doen. Beste mevrouw, het spijt me dat ik uw lap stof gekocht heb, maar ik ben een nogal impulsieve stoffenkoper, doch voor ik thuiskwam had ik al wat in mijn hoofd.

Het begon met een kleedje voor Aster: een eenvoudig kleedje met geel afgebiesd.

Er was nog een restje over, dus er kon zeker nog een broekje voor Winand uit. Het lijkt een nogal breed broekje, maar omdat het een niet-rekbare katoen is, moet dat wel om over zijn ondertussen dikkere billetjes te krijgen.

De oudste zoon werd jaloers en wou ook een “kikkerbroek”. Maar hij is de grootste en er was echt niet genoeg stof over. Wel voor een paar kikkerdetails:
Het patroon van deze laatste broek komt uit knippie idee lente 2008. Het kleedje en de babybroek zijn eigen geknutselde patronen.
Voor alle duidelijkheid: dit zijn maaksels van voor-voor-vorige week!

12 gedachtes over “Kikkers

 1. Hannie zegt:

  Met ’n lappie leuke stof kun je vaak heeeeel wat doen. Zo’n schattig broekje voor Winand, ik vind het helemaal niet breed. En de jurk van Aster is ook heel mooi en broer is helemaal stoer in z’n outdoor-kikkertje.
  Groet, Hannie

  Like

 2. knofje zegt:

  Mooie combi, dat blauwturqoise kikkerstofje met het bruin! En zo zie je maar, stoffen in het voren kopen is zo slecht nog niet, mits je tenminste zo creatief bent om er een stel kinderkleertjes van te fabriceren 😉

  Like

 3. ziggy zegt:

  plezant zeg!
  ik zag in de laatste ottobre design hadden ze die stof ook gebruikt
  daar hadden met de restjes nog een tshirt geappliceerd
  misschien nog een ideetje

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s