Dertien poppen te koop?


“Dertien poppen zijn helemaal klaar: meisjes met leuke rokjes en snoezige truitjes, jongens met stoere broeken en dito schoenen.”

Dat was mijn openingszin voor mijn ‘winkeltje’. Maar het loopt anders dan verwacht: er zijn slechts 11 poppen klaar, waarvan er al 2 verkocht en 3 gereserveerd zijn. Er zijn voorlopig dus slechts 6 poppen te koop. Maar goed, ik ga verder met mijn zorgvuldig voorbereidde tekst:

Dertien is voor sommigen een ongeluksgetal, voor anderen brengt dertien een beetje geluk. Met de verkoop van deze dertien poppen en alle volgenden wil ik Dertiende Ster steunen want een deel van de verkoopprijs gaat naar deze vereniging.

Wie en wat is Dertiende Ster ?
Dertiende Ster is een Belgische organisatie van adoptieouders die projecten steunt in Ethiopië om kinderen te begeleiden en te leren hoe ze hun eigen leven in handen kunnen nemen. Dertiende Ster organiseert activiteiten en evenementen in België om te sensibiliseren en geld in te zamelen.
Door een pop van ‘tantehilde’ te kopen, maak je niet alleen hier een kind gelukkig, maar help je meteen ook een ander kind. Bovendien is het een eerste stap om jezelf en je kinderen bewust te maken dat niet iedereen het even gemakkelijk heeft.

Mijn pop is toch niet zomaar een nummer?
De poppen zijn stuk voor stuk handgemaakt en hebben hun eigen persoonlijkheid. Ik ontwerp nooit twee identieke poppen en geef ze altijd een eigen naam. Vind je die naam niet mooi? Zodra de pop bij jou thuis toekomt, geef je ze gewoon een zelfgekozen naam.
Elke pop heeft een nummer. Dat is alleen om de verkoop te vergemakkelijken, zodat ik je zeker de juiste pop opstuur.

Hoeveel kost een pop?
Bij elke pop staat de verkoopprijs vermeld en ernaast een tweede bedrag tussen haakjes. Dat is het bedrag dat doorgestort wordt naar Dertiende Ster.
bijvoorbeeld: €37 (€13): 37 euro is het bedrag dat jij voor de pop betaalt (verzendingskosten zijn niet inbegrepen) en ik zorg ervoor dat 13 euro naar Dertiende Ster gaat.

Hoe bestel ik een pop?
Neem een kijkje in de shop en geef mij per email de naam en het nummer op van de pop die jij gekozen hebt. Ik stuur je een email terug met de betalingsgegevens (prijs + eventuele verzendingskosten + rekeningnummer). In de shop staat vanaf dan onder jouw pop de vermelding: –gereserveerd-.
Zodra het bedrag op de rekening staat, stuur ik de pop per postpakket op en staat er onder de foto van de pop –verkocht-.
Als na een week het bedrag niet op de rekening staat, verdwijnt de vermelding –gereserveerd– en kan iemand anders de pop kopen.
En wat als de pop van mijn dromen verkocht is? Helaas, ik maak nooit twee dezelfde poppen. Maar kom regelmatig kijken, misschien kan een nieuwe pop je wel bekoren?

Een gedachte over “Dertien poppen te koop?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s