De bokrijkrok.

We zijn naar bokrijk geweest een paar weken geleden.  En wat denkt u? Ik heb daar een stuk stof gekocht! Een stuk rood-wit geruit ambachtelijk geweven stof. Ik wou er eerst een paar kussentjes van maken, maar da’s zo on-origineel. Ik was trouwens erg gierig geweest en had maar 1 m gekocht: 1m x 70cm, daar krijg je geen 7 stoelen-kussentjes uit. Het werd dus een rok.

Hij is in één stuk gemaakt en heeft dus slechts 1 naad achteraan. In plaats van zijnaden heb ik een soort van heup-neep gemaakt.  De onderrand is de zelfkant van de stof. Die vond ik te mooi om weg te stoppen.  2 nepen opzij, 2 nepen voor, 2 nepen achter, slechts 1 naad en geen zoom. Deze rok was zo snel klaar dat ik te lui was om de overlock op tafel te zetten en dus gezigzagd heb voor mijn ene naad af te werken.   Het enige echte naaiwerk was de blinde rits.

De bovenrand is gewoon een opgestikt rood lint met achteraan een strik. Vooraan heb ik er een bloem opgezet.

 

15 gedachtes over “De bokrijkrok.

 1. Martine zegt:

  Je bent een krak ! Ik naai ook graag maar ben nogal onzeker over mezelf. Voor baby’s en kindjes en poppenkleertjes ,geen probleem maar voor mezelf ,oei oei.
  Maar ‘k ga er eens invliegen en gewoon aan doen,voila.
  Ik geniet van je blogje.
  Groetjes, Martine

  Like

 2. hilde zegt:

  HEEEeeel hard uwen buik intrekken voor de foto, en verder borstvoeding geven gelijk zot, dan vliegen de kilo’s er zo vanaf! Jaja, nachtvoedingen zijn voor iets goed hoor!

  Like

 3. veerle zegt:

  bij mij werkt dat zo niet die nachtvoedingen, die nu al 8 maanden duren. Ik word daar zo doodmoe van, dat mijn lijf niks anders wil dan slaap. Maar die is nu eenmaal niet te krijgen overdag, dus dat lijf, dat niet krijgt wat het nodig heeft, snakt dan naar allerlei en vooral heel veel lekkere calorierijke toestanden. Enfin, ik heb mezelf op dieet gezet. Maar ik heb ook nogal last van geheugenverlies…

  Like

 4. hilde zegt:

  Ha hannie, dat doet deugd zeg om dat eens te horen! Je moest eens weten, aan de schoolpoort krijg ik soms de vraag of er een zesde op komst is!?! Misschien moet ik niet alleen voor de foto mijn buik intrekken, maar het gewoon altijd doen?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s