Wie heeft er last van onkruid?

Ik niet. Ik heb geen groene vingers en waag me dus niet aan een moestuin. Maar wat ik in de tuin vind, wil ik wel graag nuttig gebruiken.

Met paardenbloem, brandnetel en zevenblad kan je heerlijke onkruidpannekoeken maken. Het oorspronkelijke recept komt van Bokrijk (van de man uit het eerste huisje): meel – karnemelk – en de blaadjes van bovengenoemde kruiden.

Maak een redelijk vast deeg van het meel en de karnemelk en de fijn gehakte blaadjes. Pannekoek zonder ei is geen pannekoek en dus heb ik eentje bijgedaan. Bak ze in een klein pannetje aan beide kanten goudbruin. Warm of koud, altijd lekker.

Zevenblad staat beschreven als een hardnekkig onkruid. Maar de blaadjes zijn in allerlei vormen lekker: gedroogd smaakt het als peterselie, je kan het klaarmaken zoals spinazie of rauw in een slaatje. Er bestaan zelfs ingewikkelde recepten zoals deze zevenblad gratin.

4 gedachtes over “Wie heeft er last van onkruid?

 1. Janina Modaal zegt:

  Tante hilde!

  Ik ontdekte net je blog via een commentaar van jou op mn eigen blog, dankjewel!
  Wat ziet het er hier leuk uit!
  Ik kom zeker terug, om al je vorige posts te lezen :o).

  En “onkruidpannekoeken”, dat klinkt zo vies en cool tegelijk dat ik het zeker eens probeer!

  Like

 2. knofje zegt:

  Oe en aah! Tjonge, onkruidpannekoeken.. Van brandnetel wist ik dat het eetbaar was, paardebloem ontdekte ik op een ander blog, maar nu lees ik van zevenblad! Nooit geweten dat onkruid zóo nuttig kon zijn 😉 Het heerlijke is dat onkruid ook nog kosteloos en moeiteloos groeit 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s