Zo weinig mogelijk stikken…

In de serie ‘zo weinig mogelijk stikken’ horen deze broekjes thuis. Met zo weinig mogelijk stikken bedoel ik: ‘zo weinig mogelijk naden’. Zo zijn de maaksels heel snel klaar.

Deze broekjes bestaan uit:  een linkerpijp, een rechterpijp en een boordstuk.  Er is dus geen naad aan de zijkant van het broekje, dat scheelt een paar lijnen knippen en stikken.  Ik heb het gestopwatched:

stof knippen: 3minuten

binnenbeennaad stikken: 24sec

kruisnaad stikken: 30sec

boord bovenaan stikken: 1minuut

zoom in de pijpjes: 40sec elk

minder dan 10minuten en tis klaar! Zo snel ben ik echt niet naar de stad gereden, geparkeerd, rondlopen, kiezen, betalen, parking betalen, weer naar huis in de file…

En daarom heb ik er meteen 2 gemaakt.

8 gedachtes over “Zo weinig mogelijk stikken…

 1. Petillant zegt:

  Efficient werken heet dat 🙂 zo maak ik rokjes met maar twee naadjes, ook heel snel wat stikken betreft, ware het niet dat de zoom spelden wél zo lang duurt als gaan shoppen 🙂

  Lekkere zakdoek precies 😉

  Like

 2. meisjesmama zegt:

  euh…40 seconden voor een zoompje? Dat duurt bij mij toch net iets langer hoor…Of doe jij dat allemaal met je overlock en gaat dat veel sneller dan een gewone naaimachine? Ik ken er niks van, ik weet alleen dat ik ook een overlock wil, maar ik heb geeneens een eigen naaiplek dus echt praktisch wordt dat niet he.

  Like

 3. hilde zegt:

  meisjesmama: twee keer omslaan en dan met de gewone naaimachine stikken (das het enige stukje waar ik de naaimachine moest voor uithalen, de rest is met de overlock gedaan) Maar je moet weten dat dit echt wel minibroekjes zijn. het zijn pijpjes van niks, misschien 20cm zoom rondomrond en dat is dus echt wel zonder spelden of strijken, gewoon op ’t zicht.
  riet: oooh zo snel al aan het werk? en met zo een zomers weertje, jij hebt ook niet de beste periode uitgekozen he?

  Like

 4. jolan zegt:

  Hi! Wat een leuk en lief broekje, precies waar ik behoefte aan heb met dit weer (of mijn zoontje dan). Heb je ook een patroon hiervoor? Of heb je dat ook zelf overgetekend van het andere vintage broekje?
  Groeten van Jolan

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s