Croissants, stoffen, naaimachines en quilt tree.

Wat hebben we gedaan in Frankrijk? Niks. Helemaal niks. Elke dag ontbijt met croissants (van die lekkere krokante heerlijk verse franse croissants), dan insmeren, zwemhangen, stokbroodje met kaas eten, weer insmeren, zwembadhangen, bbq doen, rummikub spelen en gaan slapen. Elke dag opnieuw. Elke dag hetzelfde en het was heerlijk. 

Twee keer ben ik naar een plaatselijke markt geweest. Mijn favoriete donderdagmarkt in Libos (twas de 5e keer dat we naar dezelfde plek op vakantie gingen, dus ik ken de plekjes ondertussen wel),  alwaar een geweldige stoffenverkoper staat die zijn rollen aan €2 per meter verkoopt. Ik heb er voor €50 gekocht. 25m dus dacht u? Fout, ik heb 30m stof in mijn koffers moeten bijproppen. Ik was zo gul in het stofkopen (of hoe noem je zoiets?) dat ik een aantal meters er zo bijkreeg.

Een andere markt was een plaatselijke rommelmarkt.

Une véritable machine à coudre, het werkt voor geen meter (ik heb nog nooit een kindernaaimachine gezien die deftig werkt, en ik kan het weten want ik heb er minstens 4 thuis staan)  Maar dat is niet belangrijk bij deze.  ’t Was gewoon te mooi om te laten staan (alleen de doos al!) en na afbieden heb ik  €3 betaald! 

En nu mijn vraagje aan jullie: wie heeft interesse om mee te doen met de quilt tree?  Het is een soort van kettingbrief om lapjes stof te krijgen: je stuurt naar 4 personen telkens 2 lapjes stof en je krijgt in ruil 72 stukjes stof teruggestuurd van over de hele wereld.  Ik heb mij opgegeven, maar ik zoek nu dus 4 naaisters naar wie ik ‘de brief’ moet doorsturen samen met 2 lapjes van mijn allermooiste paars stofjes!!

Geplaatst in: stof

17 gedachtes over “Croissants, stoffen, naaimachines en quilt tree.

 1. knofje zegt:

  Wat een prachtig naaimachientje, die zou ik ook niet hebben laten staan! En heerlijk zoveel stoffen voor een prikkie!
  Het klinkt eigenlijk ook wel heerlijk, zo weinig doen op vakantie.. helemaal tot rust komen. Succes met uitpakken en wasjes draaien 😉

  Like

 2. hilde zegt:

  @knofje: eigenlijk had ik enkel bikini’s te wassen en een paar handdoeken, lol. Het uitpakken en wasjes draaien was in no-time gedaan. Het enige is dat de kinders nu wat verwend zijn qua aandacht en dat ik niks kan doen in huis zonder eerst een spelletje te spelen, een verhaal voor te lezen, of een lied te zingen… 😉
  @icantsew: the sewing machine doesn’t work, with those little machines there is always something wrong with the tension. But my daughter likes to pretend to sew, it’s just fun to turn the wheel and to see the fabric moving…

  Like

 3. danielle zegt:

  Ja,leuk lijkt me dat! Weet niet precies hoe het in zn werk gaat,of de stofjes allemaal een bepaalde kleur moeten hebben,naar wie ik het moet sturen en wat de afmeting moet zijn, maar wil dolgraag meedoen!

  Like

 4. Janina Modaal zegt:

  Waaw, tante hilde, wat een ongelooflijk mooie stoffen van op die markt!

  Aan de quilt tree heb ik al meegedaan, waarschijnlijk één stapje voor jou, dus hier moet ik even passen. Maar amai, het zijn wel heel mooie stofjes die je weggeeft!
  Je vindt zeker nog bereidwilligen!

  Succes er mee, en laat ons hopen dat er op een dag inderdaad 72 lapjes stof onder ons naaimachien belanden…

  Like

 5. meisjesmama zegt:

  oooh gelukzak! Die stoffen! Ik hield in Frankrijk ook altijd mijn ogen open voor naaispul maar we kwamen meestal thuis met stokbroden, mosselen en tapenades haha. Uiteindelijk vond ik wel 6 kaartjes knopen, hele mooie (veel poezen) voor 2€ per kaartje. Was ik wel heel heel blij mee, samen met de oorbellen voor een habbekrats 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s