Het omkeerbare kleed uitgelegd door tantehilde.

 

Stofje van bij Vermiljoen natuurlijk.

 

de andere kant is een effen oranje stof met een bloemenlint erop.

Wil je ook een omkeerbaar kleedje maken? Dat kan,want ik heb een hele handleiding met veel foto’s geschreven, klik maar even door.

Deze kleedjes zijn op dezelfde manier gemaakt en dus in principe ook aan beide kanten draagbaar, maar het buitenstofje is veel mooier dan het binnenstofje:

 

 

Voor het omkeerbare kleed met knoopjes op de schouders moet je zijn bij : Naais en Mme Zsazsa!

20 gedachtes over “Het omkeerbare kleed uitgelegd door tantehilde.

 1. Naais zegt:

  oooh, maar ZOOO mooi! Amai!
  En hoezo niet zo goed kunnen uitleggen als Mme Zsazsa? Dit is toch perfect?

  Ik snap juist één ding niet: stap 8. Waarom moet je eerst langs de goeie kant een cm naar binnen vouwen? Kan je niet gewoon meteen langs de slechte kant een cm van de onderkant beginnen stikken?

  Like

 2. hilde zegt:

  @naais: Als je gewoon de onderrand door de opening naar buiten trekt en op elkaar naait, dan komt het niet goed. Je moet echt letterlijk doen wat ik zeg met je linker en rechterhand, dat is eigenlijk de truk om de onderranden op de juiste manier op elkaar te kunnen zetten. Ik zou eigenlijk een filmpje moeten maken ipv foto’s.

  Like

 3. Riet zegt:

  Ah, bedankt! Als ik van die gevoerde dingen wil maken dan probeer ik dat ook altijd allemaal in één keer te doen, en dan kom ik bij het omkeren altijd gigantisch in de problemen. Zo moet dat dus. Is er in je boerderij geen ruimte voor een naaiatelier? Ik geraak nog wel tot bij jou, ik schrijf me alvast in!

  Like

 4. hilde zegt:

  voor een omkeerbare broek is het hetzelfde principe als in punt 8: je maakt eerst 2 broeken en laat in de buitenbroek aan beide zijden van de pijpen een stuk of 10cm open. Je steekt dan de 2 broeken in elkaar en doet dan zoals in punt 8. Als je het niet snapt, dan zal ik het ook eens tegoei neerschrijven?

  Like

 5. Isabelle Feys zegt:

  hoi Hilde,

  die jurkjes zijn keimooi!! Vooral dat met blauw vind ik prachtig!!
  Verkoop je er ook? Ik heb nl. twee linkerhanden en met onze dochter in aantocht heb ik wel interesse!!

  groetjes
  Isabelle

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s