Mijn dochter en ik

Mijn dochter maakte eens een portret van mij:

En ik maakte eens een portret van haar:

Mijn vriendin L. vertrekt voor een jaar naar China, voor ’t werk van de man. En ze nemen hun kinderen mee, zijnde de beste vriendin van mijn oudste dochter en een klasvriendje van mijn jongste dochter.  Het meisje kijkt er erg naar uit en vindt het net als haar moeder en vader allemaal heel spannend en geweldig, maar ze zal haar vriendinnetje, mijn dochter dus,  wel missen. En om dat gemis wat minder te maken, heb ik dus een pop gemaakt die een beetje op mijn docher lijkt, om mee te nemen. Met een warme jas aan, want ’t schijnt is het heeel erg koud in China in de winter.

Nu moet ik natuurlijk nog een pop maken, want daar heb ik natuurlijk niet aan gedacht, maar mijn dochter gaat haar vriendinnetje natuurlijk ook heel hard missen…

18 gedachtes over “Mijn dochter en ik

 1. Hannie zegt:

  Wat ’n ontzettend goed en leuk idee van jou, Hilde. En zo lief om zo’n mooie pop te maken. Dat zal echt een troost zijn voor dat meisje, zo’n popvriendin om te koesteren en knuffelen.

  Wij horen hier ook altijd veel over China want de papa van het beste vriendinnetje van mijn dochter (haar hartsvriendin noemt ze haar) heeft een rederij en laat schepen bouwen in China. Hij gaat daar elke 6 weken naartoe en blijft daar dan een week. Dat levert ons hier heerlijke groene thee (zoals de Chinezen haar zelf drinken) op en mooie waaiers en dergelijk prutspul. Ook zijn de Barbies daar vele malen goedkoper dan hier. Jaa, mijn dochter is helemaal dol op China (LOL).
  Groetjes, Hannie

  Like

 2. Riet zegt:

  Prachtig, die minidochter. Maar ik moet toegeven dat ik ook helemaal weg ben van het portret dat zij van je heeft gemaakt. Die appel en die boom, het klopt maar weer eens lijkt me!

  Like

 3. vermiljoen zegt:

  de pop doet me denken aan een verhaal van toen ik klein was: Schaduwfrancientje. Het gaat oevr een ziek meisje dat niet kan stappen. Ze wil heel graag een schaduw. Haar oma maakt haar een lappenpop, met sproeten en net zo’n vlechten als Francientje. Een heel droevig verhaal, maar het maakte mij wel altijd zin hebben in een pop die op me leek, en nu heeft Myarn hetzelfde gevoel als ik haar ’t verhaal voorlees.

  Like

 4. hilde zegt:

  <p><p>@hannie: haha dat je dat opmerkt van die naad op het voorhoofd! Als de pop haartjes krijgt van breiwol, dan maak ik meestal een naad op de bovenkant van het hoofd om het hoofd wat ‘boller van vorm te maken; als de pop haartjes krijgt van stof of wolvilt, dan laat ik die naad weg. Ik was dus bij deze pop oorspronkelijk van plan om wolvilt te gebruiken, maar nadien heb ik me bedacht; mijn dochter heeft altijd wapperende haren die soms in haar gezichtje hangen en dus werd het uiteindelijk toch breiwol…<br />
  @vermiljoen: dat verhaal ken ik niet, maar met droevige verhalen moet ik bij mijn dochter niet afkomen, daar kan ze echt niet tegen, het gevoelig zieltje, ik kijk er NIET naar uit, naar het moment dat haar vriendinnetje vertrekt 😦 </p>
  @riet: ik zie er wel gezond uit he, met mijn blozende wangen! en kijk goed: geen grijze haren!! </p>

  Like

 5. Polkadotjes zegt:

  De pop lijkt idd sprekend op uw dochter. Zo schattig! En zo lief om die pop te maken voor dat vriendinnetje. Dat zal ze zich zeker haar leven lang herinneren en hopelijk maakt ze het afscheid wat minder hard!

  Like

 6. eloleo zegt:

  Wat een mooi idee! Ze lijkt ook sprekend op je dochter en jij op jij (met “geen grijze haren”, hi). Ik koester al 22 jaar een witte knuffelaap die genoemd is naar m’n beste jeugdvriend omdat hij ook zo op een aapje leek. Die knuffel doe ik van m’n leven nooit weg, hij kent al mijn geheimen.

  Like

 7. Leda zegt:

  Het is inderdaad een super super lief idee! En zoals voorspeld mist mijn dochter hier in het verre China B. heel hard. Maar gelukkig heeft ze Birgitje altijd naast haar in haar bed en wees er maar zeker van dat ze die veel knuffelt.
  Ik denk ook dat ze veel geheimpjes in haar oortjes fluistert.
  En hier is nog een klein geheimpje : de mama mist onze koffiekletsen ook heel hard en zal er dik van genieten als we terugkomen om jullie allemaal weer te zien!
  dikke kussen
  L&L

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s