Tweedehandse wol.

Tweedehandse breiwol, daar haal je je miserie mee op de hals. Uren heb ik al die oude vod zitten uittrekken en nog meer uren om de wol tot bolletjes op te draaien, en nóg meer uren om de twee kleuren apart op bolletjes te draaien.      *zucht*     Maar die twee kleuren groen zijn gewoon te perfect om deze trui te maken.  Ik las bij meisjesmama dat het boek ‘Vintage Baby Knits’ van Kristen Rengren gewoon te koop lag in de Fnac.  Echt, ik zit mij daar al een jaar op te verlekkeren, maar dacht altijd dat ik zoiets  in het buitenland moest bestellen en ben dan te gierig om postkosten te betalen.

Dus ik ben dat boek gaan halen en heb daarna uren en uren bolletjes wol gedraaid tot ik  zo wanhopig werd dat ik bijna hier ging beginnen smeken of er iemand de klus voor mij wou doen in ruil voor een pop, een rok, of wat dan ook…Maar toen kwam mijn man thuis en hij kent mij goed en zag het dus dadelijk dat er iets niet pluis was. En met z’n tweeën hebben we toen romantisch bolletjes opgedraaid, hij de donkergroene en ik de lichtgroene. En op deze eerste dag van het nieuwe jaar ben ik dus volledig zen aan een nieuwe trui begonnen. Voor iedereen een goei 2010 gewenst!!

16 gedachtes over “Tweedehandse wol.

 1. les quatre mères zegt:

  Dankjewel voor de boek-tip! Het ziet er een prachtig boek uit en het model dat jij uitgekozen hebt is erg mooi.
  Ik herinner mij eens een winteravond in Frankrijk bij het haardvuur met schoonmama en mezelf bolletjes wol draaiende terwijl schoonbroer braaf zijn handen leende om de strengen vast te houden… Manlief heb ik nog niet zover gekregen.

  Like

 2. Liesbeth zegt:

  oooh , liefde is …. Mijn beste wensen voor het nieuwe jaar! Mijn goede voornemen voor het jaar is ook een blog opstarten, al weet ik niet goed waar begonnen …. Ik hoop dan misschien af en toe ook eens andere mensen te inspireren zoals jij dat ook doet . Die vulkaan was trouwens ook geweldig !! Groetjes

  Like

 3. meisjesmama zegt:

  zalig boek volgens mij, maar vrees dat mijn kinderen er te groot voor zijn. Zo tof dat je zo goed kan breien, dat steekt mijn ogen uit!

  Ik wens jou en jouw prachtige gezin het allermooiste toe in 2010!

  Like

 4. hilde zegt:

  oh dat had ik eerder moeten weten van bookdepository, nu heb ik al mijn kinders mee moeten sleuren naar de fnac! gelukkig vonden ze het een fijne uitstap met de bus en al 😉 plezier was verzekerd!

  Like

 5. hilde zegt:

  @an: er staat veel in van 6-12maanden, en 6-18m een paar van 12-24maanden, en ook natuurlijk 0-3 en 3-6m. Er staan in totaal 23 projecten in: truitjes, mutsjes, broekjes, dekentjes, sokjes en slofjes,…en veel uitleg over soorten garen, vintage patronen, maar natuurlijk wel alles in’t engels.

  Like

 6. hilde zegt:

  @naais: nochtans heeft meisjesmama mij dat getipt en die woont toch in gent? in leuven hadden ze die dus wel, maar ik heb die wel gekocht 😉 dus nu is er daar ook geen niemeer.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s