Hanen

De hanen-en kippenkuikensvan afgelopen zomer doen het goed: volwassen beesten zijn het ondertussen en vreten de oren van ons lijf. En voorlopig krijgen we nog geen ei in de plaats, maar dat komt vast wel in de zomer. Dan mag u pannekoeken komen eten!

 

En nog in het hanen-thema: Gisteren was ons kleine neefje jarig en we hadden nog geen kado. Ik had wel een stuk mooie hanenstof van bij vermiljoen. Mijn eerste idee was om gewoon een overhemdje te maken, maar ik had daar weer niet genoeg stof voor. Tijd had ik ook niet teveel meer, want die frank van geen-kado en morgen-feestje viel vanmorgen pas.  Een bodywarmer werd het dus.

En eigenlijk was dat nog niet zo een slecht idee, want zo kan het neefje zijn kippen gaan voederen zonder kou te lijden. ’t Schijnt vinden sommigen een kap aan een kindertrui nogal hinderlijk. Ik heb daar eigenlijk niet zoveel last van, maar ik heb het toch maar weggelaten van het oorspronkelijke patroon en een gewoon opstaand kraagje gemaakt. Trouwens, had ik al gezegd dat ik niet zoveel stof had? En daarbij, tis hetzelfde neefje die met kerstmis een muts en sjaal kreeg. Als hij kou aan zijn oren heeft kan hij die opzetten.

(mijn model die volgens Eloleo niet genoeg op foto verschijnt, hierbij dus de jongste dochter)

En wat is dat daar? Geen labeltje van tantehilde? Ja tis waar, mijn labeltjes zijn bijna op, ik moet er dringend nieuwe bestellen, maar het was toch niet uit zuinigheid. Mijn man, nonkel Wouter dus, is namelijk de peter van het kleinste neefje en hij zal dus met de eer gaan lopen van het kado te mogen afgeven.

12 gedachtes over “Hanen

 1. eloleo zegt:

  Ziet ge sè, ik was echt in de war. “Neefje” met lange haren… schoon ventje… ’t zou een meiske kunnen zijn… AAAAHHH, ’t is de jongste dochter. Ik had ze niet herkend… omdat ze dus niet dikwijls in beeld komt.
  Tof jasje. En ja, das waar, die vreselijke kappen aan elke jongenspull die er te koop is. Dat zit zo verschrikkelijk in de weg en dient tot niks!!

  Like

 2. Polkadotjes zegt:

  Zomaar efkes tegen de volgende dag een bodywarmer in mekaar flanzen? Ge moet het maar kunnen…ben net 3 uur bezig geweest met het Eloleostoffenplastiekzakkenzakske.
  Geweldig schoon!
  En die dochter van U…die plakt nogal op de foto zeg! Schoon kind.

  Like

 3. icantsew zegt:

  back from our trip to the beach and catching up on blogs…my you have been busy. i dont know how you manage to be such a wonderful seamstress and a mother to such gorgeous children and still stay afloat. your children are really really pretty and that baby takes the cake for cuteness. hope your new year is fruitfull and you are blessed with good health and much happiness.
  xxrosey

  Like

 4. knofje zegt:

  Wat een mooie foto’s van de kippen (pardon, hanen) ook! Bij mij willen ze echt niet door de sneeuw lopen- brrr.. veels te koud! – misschien ook omdat hier echt een heel pak ligt..
  De bodywarmer is leuk geworden!

  Like

 5. hilde zegt:

  ja eigenlijk is zo een bodywarmer voor meisjes even leuk als voor jongens, misschein moet ik voor deze dochter ook eens zoiets maken, want die loopt er alitjd zo killig bij, die wil geen spannende dinges aan, geen broekkousen, geen broek, geen trui, geen rolkraag, geen sjaal,…ik weet soms niet wat ik doe moet aantrekken, tis geen winterkind dat is duidelijk, die heeft ’t liefst zomer en zo weinig mogelijk aan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s