Mijn stoffenhoop en mijn kast

Mijn man en ik hebben een fijne overeenkomst over ons toekomstig huis, de boerderij.  In de grote schuur mag hij zijn goesting doen: hij mag het vullen met traktors, beesten, hout of zelfs helemaal leeg laten.  De schuur dat is zijn terrein, daar moei ik mij niet mee. De voorwaarde is dat ik één plaats in het huis krijg die helemaal alleen van mij is. Ik heb uiteraard de mooiste, de grootste, de best-gelegen kamer gekozen. Ik kan echt niet langer zwijgen: binnen een jaar ben ik de trotse eigenares van een megagrote naaikamer.

Vooruitziend als ik ben, snuister ik al eens op ebay, op zoek naar een grote kast om in die megagrote naaikamer te plaatsen. Een kast groot genoeg voor mijn stoffenhoop, voor al mijn bollen breiwol, voor al mijn naaiboeken en patronen, een kast om al mijn poppen in uit te stallen,…In mijn gedachten was ze enorm groot en had ze veel lades en was ze mooi ook.

Vlugger dan verwacht vond ik wat ik zocht. Een kast die ooit in een naaiwinkel gestaan heeft:

(opm.: de kartonnen knopendozen waren er jammer genoeg niet bij, bovenaan is het gewoon een open rek)

De kast is dubbel zo groot dan wat je op deze foto ziet.  Ze is 7,40m lang en heeft méér dan 70 lades!! Echt, ik ga etiketjes mogen plakken om alles terug te kunnen vinden. Mijn stoffenhoop gaat verloren lopen in zo een kast…

 

54 gedachtes over “Mijn stoffenhoop en mijn kast

 1. Lieven zegt:

  @ Hilde

  We zijn blij te zien dat onze kast (het is eigenlijk een rek gedeeltelijk gevuld met laden) een nieuw leven krijgt en jou nog zeer dienstig zal kunnen zijn. Wij wilden ze eigenlijk houden maar hebben behalve in de winkel spijtig genoeg niet meer de plaats daarvoor.
  Magino geeft inderdaad op 12/03 jl. na 60 jaar in Oudenaarde definitief de deuren gesloten. Al valt het op jouw blog niet te zien, maar naaisters zijn een uitstervend ras en mercerie was al ruim 15 jaar nog maar een fractie tegenover de mode-accessoires die we verkochten. Nog lang voor er zelfs maar sprake was van een Veritas hebben we beslist een mooiere weg in te slaan. Het personeel dat al meer dan twintig jaar trouw dienst leverde, opzeggen was nog de moeilijkste beslissing ! Gelukkig is intussen een Veritas bij ons in de straat er gekomen zodat de trouwe enkelingne die nog bij ons hun naaigerief betrokken niet geheel in de kou komen te staan…
  Kijk binnnenkort gerust eens op de website van onze nieuwe zaak l’ Imagine. Wie weet vinden jij of een van jouw blogvriendinnen iets naar jullie gading.

  Like

 2. hilde zegt:

  O wauw, hoe tof dat jullie je eigen kast teruggevonden hebben! Ik ben echt zo blij met deze kast, past perfect in mijn toekomstig naaiatelier!
  Is deze kast indertijd op maat gemaakt? En is hij dus ongeveer 60jaar oud?
  En nog een vraagje: hoe komt het dat er een stukje groen geverfd is? Was de hele kast oorspronkelijk groen of is het altijd maar dat klein stuk geweest?

  Groeteen
  Hilde

  Ps de link naar de winkel werkt (nog) niet? Is dit juist: http://www.limagine.be

  Like

 3. Lieven zegt:

  De kast ( het frame) was inderdaad op maat gemaakt, zij het de foute maten want bij afbraak was duidelijk te zien dat de muur langs beide zijden wat moest worden afgekapt …. Wel niet de volle zestig jaar hoor, ik meen dat die kast bij de verbouwing van ’85 werd geplaatst.
  De originele kleur was inderdaad dat watergroen net zoals het oorspronkelijk inpakpapier (met het oorspronkelijke logo) dat wij althans in de laden laten zitten hebben.
  De site van l’imagine is (wegens tijdsgebrek) nog niet gepubliceerd maar dat komt binnenkort wel.

  Like

 4. Carine zegt:

  Hallo
  Ik ben al maandenlang op zoek naar een ouderwetse stof waar vroeger vooral pyjama's werden van gemaakt.  Het gaat om katoen dat aan de ene zijde glad en glanzend is en aan de andere kant wat geruwd.   Wie kan helpen? 

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s