Post, Awards en nog meer post!

Ik kreeg afgelopen week super-veel post.  Echte post in mijn brievenbus en ook een paar mails. Allemaal lieve mensen die zeer gul zijn geweest voor mij.

Caroline (Obsessively Stitching) maakte ooit een Amerika-landkaart-quilt. Ik vroeg haar waar ik zo een lap stof met een wereldkaart zou  kunnen vinden. Die had ze zelf liggen en ze stuurde het heel gewoontjes naar mij op. Tof zeg, veel kleur, veel landen, veel hoofdsteden, allemaal om van buiten te leren als het ooit boven de keukentafel zal hangen. Ik was al langer op zoek naar een oude landkaart, je weet wel, zo een oude kaart met houten stokken die in scholen gebruikt werden. Maar toen bedacht ik mij dat dan wel heel mooi kan zijn, maar niet nuttig. Een (recente) kaart van alle landen met hun hoofdsteden, daar kunnen de kinderen wat van leren want ‘zien is weten’.  Ik weet nog niet hoe, maar dit stuk stof zal dus ooit iets worden en dan hang ik dat op in mijn keuken.

Sabine (met wie ik ooit een breitas voor een pop ruilde) beviel recent van haar zoontje en stuurde het geboortekaartje op.  Een lieve brief zat erbij waarin ze uitlegt hoe ze van een oude wollen trui een schattig babybroekje maakte voor haar eerstgeborene. Ik citeer: “Men neme een wollen trui. Men wast deze zo heet tot de trui een kabouterformaat heeft. Men knipt de mouwen af (dit worden de pijpen). Naai de pijpen aan elkaar, bovenaan een zoompje naaien en er moet zelfs geen elastiek in. Je hebt een lekker warm winterbroekske

Octavie stuurde patroontjes op uit een oud handwerkboekje. Helemaal jaren ’70: een gehaakte broek, trui en kleedje.  Zo grappig! Kijk maar:

Mieke wist laatst te vertellen vanwaar mijn oude kast vandaan kwam. De naaiwinkel ‘Magino’ in Oudenaarden was aan vernieuwing toe. Met uitverkoop en een nieuw interieur blijkbaar, want via ebay kon ik hun oude ladenkast kopen.  Dankzij Mieke kan ik ze terug vullen met de originele waar: ze stuurde mij 3 linten op die ze in Magino kocht! En da’s nog niet alles: Mieke schonk mij ook de Flower Power , een uitvinding van Riet (Levenmetliv)! 3 schattige gehaakte bloemetjes en de uitleg: “Sorry voor de vertraging, ik wou het cadeautje eerder opsturen, maar aangezien we er enkele zware nachten hebben opzitten met onze 3-weken oude zoon, en ik overdag niet veel verder kom dan voeding geven, pampers verversen, koken en het huis min of meer toonbaar houden voor het kraambezoek..Daarom uit respect voor jou als moeder van 5 geef ik je een welgemeende flower-power-award in de vorm van 3 gehaakte bloemetjes.” 

Even een kleine nota hierbij: ‘Voedingen en pampers geven, koken en kuisen, bezoek krijgen en bloemen haken..dat vind ik heel wat met een 3-weker in huis!! Maar ik ben kei-blij met mijn flower-power!!! Super!

En -oh- ik kreeg nog een award:

2 keer zelfs, van miss stik en van vrolliewollie. Mercietjes dames!!

En hupla, nóg een award:

Gekregen van Lia (Lia’s space of thoughts)! Thank you Lia! Ik had deze al eens eerder gekregen, maar als hij de wereld is rondgegaan, en weer bij mij uitkomt, dan mag ik dat hier toch vermelden? Toch?

Voor beide awards moet ik 7 dinges over mezelf vertellen.  Maar ik ga dat nu niet doen, want binnenkort moet je het interview maar eens lezen op Vanessa’s blog ‘Zuurstof’. Ik ga eerst nog eens goed nadenken over mijn antwoorden. Een interview begot, dat is zo serieus…

 

ps ik neem al die post niet zomaar ondankbaar in ontvangst hoor, sommigen kregen voordien post van mij, sommigen krijgen nog iets teruggestuurd van mij. Geduld is een schone deugd.

update: ik kreeg, of beter: de kinderen kregen nog een kadoke van miss stik, dat toon ik de volgende keer!

4 gedachtes over “Post, Awards en nog meer post!

 1. Riet zegt:

  Hamai! Wat een lijst krijgsels!
  Dat van die broek ga ik zeker ook eens proberen. (Gezien Livs vake de gewoonte heeft om prachtige wollen truien te kopen en die dan meteen te warm te wassen, zodat hij er uit ziet als een chippendale met water in zijn kelder, euh, zolder.)
  En blij dat mijn flower-power geen stille dood sterft, je hebt hem zeker verdiend!

  Like

 2. Diana zegt:

  hallo, u weet toevallig niet waar ik de wereldkaart op stof kan vinden ,ik ben al een jaar op zoek ,maar het moet net zo duidelijke afbeding zijn zoals u die heeft.

  met vr gr diana Coppens

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s