D van Dagmar.

Binnenkort zal het toch wel eens ooit lente worden, toch? Dus mocht dit popje voor pasgeboren Dagmar wel wat vrolijke kleurtjes krijgen.  De meter zei dat er en D op haar lijfje moest staan, de reden bleef geheim. Maar voor de pop klaar was, was baby Dagmar al geboren, dus u weet nu ook waarom die letter daar staat.

Voor de staartjes heb ik de wol helemaal uitgepluisd. Dat was nogal een monnikenwerk. Elk draadje ont-draaien en lospluizen. Na 5 draadjes was ik het al beu, maar ik was nu eenmaal begonnen, dus moest ik wel verderdoen.  Maar zou dat niet schattig zijn, met die pluisjes aan in het nekske van een pasgeboren baby kriebelen?

 

Er kwam ook nog een slabje bij met ‘ik heb de beste meter’. Daar staat eigenlijk een foutje, want mijn eigen petekind heeft natuurlijk de beste meter, lol, wat ben ik weer grappig.

De letters zijn met de machine ‘geborduurd’. Eerst met een soort wonderpen geschreven (waarvan de inkt spontaan verdwijnt na een tijdje).  Als je zoiets doet, kan je maar beter een lelijk handschrift gebruiken, dan valt het niet op dat je soms wat scheef of hoekig stikt. De loshangende draadjes mogen daarom ook blijven, al vond mijn man dat maar bizar. 

19 gedachtes over “D van Dagmar.

 1. hilde zegt:

  @Anouk: borduren met de naaimachine is eigenlijk gewoon met de naaimachine over de letters stikken. Je moet dan heel veel draaien en keren met je stof en veel de persvoet omhoogdoen om te draaien terwijl de naald nog in de stof blijft steken. Ik zet er dan ook de knoopsgatenvoet op, die is bij mij breder dan het gewone standaard voetje, maar ik denk dat dat voor elke machine verschillend is; Er bestaan uiteraard ook vrije borduurvoetjes
  @ella montella: stofje komt van bij vermiljoen, ssst, niet zeggen, want eigenlijk mijn dochter had dit gekozen en ‘gekocht’ en wou er een kleedje van, ik hoop dat ze het niet merkt en ik hoop vooral dat ik nu niet een stukje tekort komt voor haar kleedje

  Like

 2. mamasha zegt:

  Die wonderpen gebruik ik ook en waarom borduren met de machine Hilde? Op de trein borduren hé! 🙂
  Heel mooi en zeg de man maar dat de bavet gespot werd en zelfs nog zonder uitleg als ‘very artsy & pretty’ beoordeeld werd!

  Like

 3. Martine ..Gentbrugge zegt:

  Waar vind je zo’n wonderpen,als ik vragen mag? ‘k Wil dat ook. Verdwijnt dat echt vanzelf na een tijdje? Zonder eerst te moeten wassen?
  Grts.Martine

  Like

 4. hilde zegt:

  @mamasha: bedoel je dat jij de bavet int echt gezien hebt, ken jij lisa dan?
  @martine: gewoon in de veritas gekocht, wel al een hele tijd geleden, maar ze hebben dat nog steeds geloof ik. Het verdwijnt echt na een minuut of 10, dus je moet je wel haasten eer de inkt weg is 😉

  Like

 5. stien zegt:

  seg tante hilde, dit heeft nu helemaal niks met uwe post te maken (maar wel een geweldig schoon poppeke, by the way), maar ik klikte net eens op uw “gallery” en ik denk dat uwe vent al een paar spuiten in de poep van onzen onniewonnie heeft gestoken! én ik wandel zéér regelmatig langs jullie boerderijke met onniewonnie. allé, ik heb me al iedere keer bedacht: “wie daar mag wonen, da is ne gelukzak :)!”

  Like

 6. Lisa zegt:

  Ben gisteren het popje gaan afgeven aan mijn metekindje Dagmar en ze trok grote ogen! Volgens mij werd er meteen een band gesmeed (ik meende zelf een knipoog gezien te hebben!)
  Ik was eerlijk gezegd zelf een beetje jaloers dat ik de pop niet mocht houden (nu dat geldt ook voor mijn metekindje, die zou ik ook meteen gekidnapt hebben). Hilde, de pop is prachtig, en nu ik je blog gelezen heb, heb ik nog meer respect voor de tijd en liefde die je gestoken hebt in de pop én in het haar!
  Maar het resultaat mag er absoluut zijn!
  En dat van de beste meter … goh, jij hebt die titel al verdiend, maar wacht maar af tot ik er aan gewend ben!
  Ivm de draadjes: toen mijn broer het bavetje zag zei hij: “de tekst heb jij erop gezet zeker?” …

  Like

 7. stien zegt:

  aha, ik woon in de suikerstad! aan dezelfde steenweg als de praktijk, alleen wa verder door richting tienen. voorlopig nog, want ik trek terug richting Stella-stank. maar ik blijf hier passeren want mijn zus woont hier ook in de geburen! gisteren nog bij een collega van uwe man geweest voor een paar pikkespuiten. jaja!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s