Refashion: de XXL fleece vest.

Een ‘voor en na’ vind ik zeer prettig om te bekijken.  Programma’s op tv over een huis dat heringericht wordt, over mensen die gerestyled worden,…maar het prettigste vind ik te kijken hoe naaisters van een oud hemdsvod een prachtig meisjeskleedje kunnen maken.

Ik kreeg laatst van mijn man een fleece vest. Een XXL vest, met lelijke gele reclameletters erop.  “Voor in de tuin te werken, of op de werf rond te hangen, dat is heel warm, zo’n vest. En dan doen we allebei hetzelfde vest aan, dat is leuk, dan horen we bij elkaar!”.  Jaja, maar als de mouwen 10cm te lang zijn en 4 maten te breed, dan is er niks mooi meer aan, laat staan warm.  Dus wou ik hermaken.

(op deze foto is de zijnaad al terug dichtgenaaid, ik was te laat en te lui om foto’s te nemen van het hele ‘refashion’ proces)

Ik knipte de mouwen eraf, maakte het vest smaller door de zijnaden er af te knippen (de rits en de zijzakken wou ik behouden). Ik knipte de mouwen in twee delen: het onderste maakte ik ook smaller, rimpelde het bovenste deel en toen zette ik de boel weer in elkaar.  Om de letters te bedekken, knipte ik van de ‘overschotten’ een lange reep, rimpelen en vaststikken over de letters.  Achteraan een elastiek aan de binnenkant, en aan de buitenkant een stuk stof met 2 knopen.  Op minder dan een uurtje was ik klaar.  De truuk is ook om een hele slechte foto te maken van ‘voor’: lelijke achtergrond, beetje onscherp. En dan natuurlijk een mooie foto van erna.

Je mag wel niet letten op de driegdraden die er nog inzitten, noch op de binnenkant, want die is niet mooi afgewerkt, want het is en blijft een vest voor buiten en op de werf. Daar kom ik niet mee op straat hoor!

40 gedachtes over “Refashion: de XXL fleece vest.

 1. Liesbeth zegt:

  Supermooi !
  Hier zal zo’n metamorfose niet snel gebeuren: mijn man is superslank en ik iets minder 🙂 ; bij ons zou het dus in de omgekeerde richting moeten en zo zie ik hem nog niet snel rondlopen 🙂 Maar het idee is geweldig !

  Like

 2. vicarno's mama zegt:

  Amai, super zeg. (mijne man zou ook blij zijn moest ik dit doen met zijne oude zwarte fleece ipv daar zo mee in de tuin te staan was ophangen ’s morgens in alle vroegte…- ik krijg namelijk telkens te horen dat ik er dan nie goe uitzie…)

  Like

 3. vermiljoen zegt:

  goh, da’s kweenieoe knap, heb je daar ook een mannelijke versie van? Geet draagt dat soort dingen hele dagen en ik vind dat maar niks. Zijn moeder koopt hem dat en op de een of andere manier koopt ze op z’n veertigste nog steeds op de groei!

  Like

 4. Sandrien zegt:

  Ongelofelijk goed gelukt! En je brengt me op een idee: ik heb hier op bureau nog een werfvest hangen waar ik twee keer inkan en die ik dus nooit aandoe 🙂

  Like

 5. hilde zegt:

  @liesbeth: het gaat eigenlijk vooral over de vormloosheid van zo een vest, maar geloof me, dit vest zou jou ook echt te groot geweest zijn!
  @vermiljoen: maak hem een riemke voor in zijn taille? 😉
  @josette en hinke: haha, “designervest” en “flatteus” zie je wel: een slechte foto van ‘voor’ en een goeie foto van ‘na’: dat werkt écht!

  Like

 6. Vixi zegt:

  Hilde, ge zijt een echte artieste, waaw! Zo goed gedaan! Ik vind het eigenlijk heel tof dat model, dat in canvas en t is mijn nieuwe zomervest :-)!

  Like

 7. MiekK's zegt:

  Wauw, echt goed gelukt! Zo kun je je best vertonen hoor!
  (Ik heb zo ook nog een hele stapel oude kleren liggen om te ‘verbouwen’, maar kom er niet aan toe 😦 )

  Like

 8. hilde zegt:

  @Elza D. (met puntje): PIMPEN! dat was het woord dat ik zocht!! maar die lelijke sponsorletters, die heb ik er net af gedaan? hoe moet dat dan?!? en trouwens, tuinhandschoentjes heb ik niet, alles met het blote ruwe vel. en op de werf ga ik alleen maar kijken en af en toe een foto nemen, daar ben ik ook alleen maar om schoon te wezen 😉

  Like

 9. Camomille zegt:

  Amai, hier ook fleecen genoeg van leveranciers die denken dat boeren XXXL, vormeloze vesten dragen. Dees boerinneke slaagt die dan aan omdat die nogal kouwelijk is, maar nu kan ze die ook eens gaan pimpen naar uw model. Tegen volgende winter weliswaar, ’t is MEI begot!
  En ge gebruikt uw frons/rimpelvoetje intensief precies 🙂

  Like

 10. Pernel zegt:

  Zo schoon! Ik zou er zelf niet opgekomen zijn. Nu heb ik enkele jaren in vormeloze werf-fleecekes moeten rondlopen. Dit zou veel leuker geweest zijn. Maar aangezien die werf-fase bijna achter de rug is, mag die fleece eindelijk weg!

  Like

 11. Kathleen zegt:

  Amaai, dat is wel een ferm fleeceke. Een keer iets helemaal anders dan die baggy gevallen die ik hier in de kast heb hangen. Misschien moet ik er ook maar eens de schaar in zetten. 😀

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s