Een jongen

Het geboortekaartje van Audric ziet er hetzelfde uit als de t-shirt van zijn pop, maar dan omgekeerd: wit met een rode auto dus.  De naam wou ik ook in flockfolie erop strijken, maar het lukte mij niet om de letters mooi uit te knippen. Daarna probeerde ik de letters te borduren, maar dat lukte ook niet. Uiteindelijk heb ik het er gewoon met textielstift opgetekend. Heeft iemand tips hoe je zo kleine lettertjes toch in het wit op een gekleurd stofje kan zetten (voor een volgende keer dan) ?

En Audric heeft een echte broek aan, met een deftig plooitje erin.

19 gedachtes over “Een jongen

 1. Griet zegt:

  Wat een toffe broek! En dat gezichtje ook. Het ziet er een onschuldige pop uit.
  Ik zou dat toch naaien, die letters. Met de hand. Maar jij bent de expert, hé.

  Like

 2. Katrien zegt:

  Een ongelooflijk schattig ventje! Voor die kleine lettertjes: ik gebruik daarvoor toiletpapier. Klinkt heel raar, maar het werkt. Je schrijft met potlood de naam op het stukje papier, speldt of rijgt het op de stof (plakken met Pritt zal volgens mij ook goed werken), en dan kun je borduren en daarna het papier wegscheuren. Heb die techniek onder andere hier gebruikt (en tis gelukt:-): http://vrolliewollie.blogspot.com/2010/02/rock-n-roll.html

  Like

 3. hilde zegt:

  @katrien: ja das waar, daar had ik aan kunnen denken. Maar het probleem was ook het lettertype zo mooi krijgen, met evenwijdige steekjes…na 4 keer uithalen gaf ik het op.
  @eloleo: zelfs met zo een klein scherp schaartje lukte het niet. De letters waren echt te klein denk ik…

  Like

 4. Hannie zegt:

  Je hebt van die puff-up textielverf. Er zit een fijn tuitje aan het flesje en daarmee kun je dus direct werken dus (denk ik) ook letters schrijven. Ik weet niet of het volume er pas in komt na strijken…. dat zou je even na moeten vragen want dan moet je de naam dus eerst maken voordat je de pop in elkaar zet (neem ik aan) Maar je krijgt dan wel mooie dikke lettertjes. Suc6 ermee!
  Groetjes,

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s