Een stokje en een popje

Ik heb een stokje van Oontje gekregen: of ik een seventies-baby ben en daar ook bijhorende foto’s van heb? Ik heb laatst al eens een paar jaren 80 foto’s getoond, en ik vind dat wel leuk, in de oude fotoalbums gaan snuisteren, dus dat ga ik morgen zeker en vast doen!  Helemaal in dit thema: het popje voor mijn jarige grote zus. Gemaakt van haar oude kinderkamer-gordijnen:

 

Ik loop al twee jaar rond met een idee voor een pop voor haar te maken. Grote zus is een echte fan van Morrissey en ik was echt overmoedig aan pop te beginnen die een miniatuurversie zou zijn van haar idool, want ik had gezien dat dat kon, een pop naar evenbeeld van een mens maken:

 

Ge moet dat echt eens bekijken, de gallery  en de blog van de Runo dollmaker. Dat is een mirakel van een poppenmaker! Je kan zelfs enkele van zijn patronen en werkbeschrijvingen gratis downloaden. Dat had ik dus gedaan: ik printte het patroon uit, bestelde de juiste stoffen, textielverf en een pruikje om op maat te maken en ik negeerde zijn commentaar:

“This is a basic doll for me.
But it’s not proper for a novice in dollmaking.
Not a few people have tried and frustrated.”

Ik had toch wel al heel wat poppen gemaakt, ik was geen ‘novice’.  En als het nodig is, heb ik veel geduld, dus dat zou wel goedkomen.  Maar ik kon het dus echt niet. De morrissey-pop ligt al twee jaar ergens verstopt, ik durf ze aan niemand te tonen. Hij is afgrijselijk mislukt en ik heb zelfs na twee jaar nog niet de moed gehad om het opnieuw te proberen. En dus kreeg de zus gewoon een heel braaf popje en eigenlijk hoort er nog iets bij, maar dat is nog niet klaar, dus dat hebben jullie dan ook nog tegoed.

2 gedachtes over “Een stokje en een popje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s