September

Ik dacht aan de september-schoolnaaierij te kunnen ontsnappen. Mijn vier schoolgangers hadden allemaal al een boekentas en een pennenzak, een brooddoos, een turnzak en een turnbroek, en zelfs een muzieklestas. Maar dat die van het eerste leerjaar 2 pennenzakken nodig hadden, wie denkt dat nu? Dus zette ik mij aan tafel naast mijn moeder die de hele namiddag àlle boeken gekaft heeft (ongeveer een stuk of 60!) en ik stikte een pennenzak in elkaar.

En ik wil nog iets melden. Kom met uw wasvragen niet meer bij mij aub. DIT is nu dit geworden:

Winand is wel gegroeid, maar toch niet zó hard:

Het was echte merino-wol, dus handwas. En toch is het per ongeluk bij de gewone 30°-was gesukkeld. Zooo spijtig, want het paste Winand dan wel niet meer, maar ik wou het in zo een krakelig zijdepapier inpakken en bewaren voor als ik ooit vanzeleve een kleinzoon zou krijgen.

25 gedachtes over “September

 1. vicarno's mama zegt:

  wow, de pennenzak!
  Oei, de schonen trui! Maar : niet wanhopen, niet weggooien. Ik heb dat vorig jaar ook een paar keren voorgehad met wollen ondergoed : dat was ook mega gekrompen. Ik heb dat apart gelegd en stug elke koude wolwasbeurt (ik weiger nog met de hand te wassen, wij hebben gewoon te veel wol!)op koud terug meegewassen en na een wasbeurt of 4-5 was dat helemaal terug in zijn oorspronkelijke toestand. Missch toch proberen? (want zo’ne schonen trui, dat zou zonde zijn)

  Like

 2. Hannie zegt:

  Hahaha, wat ’n schattig truitje geworden. Tja, als de tip van Vicarno’s mama niet werkt, zit er maar 1 ding op: je moet er ’n pop op maat in naaien.

  En die paddestoelenstof is super. Dat jullie zoveel boeken moeten kaften voor de basisschool, dat hoeven wij in NL helemaal niet. Die worden geplastificeerd geloof ik. Maarruh ….. ze moeten wel meehelpen hoor, anders kunnen ze het al ze 15 zijn nog niet. Heus, ik weet het uit ervaring, zucht! eigen schuld, dikke bult.
  Groetjes, Hannie

  Like

 3. eloleo zegt:

  Ojee, ik ben niet eens aan het gniffelen, ik proest het uit. Dit is schrijnend maar ook héééééél erg grappig. Misschien nog eens meewassen met de kookwas en er dan een vilten mutsje van maken, ofzo?

  Like

 4. Ria Verheecke zegt:

  Dit hebben velen van ons al een meegemaakt vrees ik.
  Onlangs heb ik volgende tip gelezen om gekrompen truien te herstellen.
  Laat de trui 3 à 4 uren weken in koud water waaraan je een flinke geut haarconditioner hebt toegevoegd. Daarna kort centrifugeren op hoge snelheid (zonder opnieuw te spoelen). Dan de pull goed krachtig uitslaan, wat in model trekken, en plat laten drogen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s