Bloemen op z’n broek.

Een broekje uit de knippie baby lente 2003 (zooo passé). Het principe is hetzelfde als de sailboat-pants van Oliver+S . Het stofje komt natuurlijk van Vermiljoen. (ps:de oudste zoon vond het een vréselijk lelijk stofje voor zijn broer, maar ik luister niet naar zo een opmerkingen)

Het originele patroon is eigenlijk voor meisjes, met ruches en driekwart wijd uitstaande pijpjes.   Maar ik heb er rechte pijpen van gemaakt en ook wat langer. En met een elastiek aan de achterkant, die toch nog te breed is, want z’n onderhemdje fladdert er nog uit. Smallerik.

En hoe komt het eigenlijk dat jongens toch echt automatisch naar speelgoed-met-al-wat-wielen-of-vleugels-heeft grijpen, zelfs al liggen er 100 barbies te rapen:

 

Gelukkig doet hij ook graag de afwas:

17 gedachtes over “Bloemen op z’n broek.

 1. Hannie zegt:

  Ooooo, wat heel erg “hippie” tijdperk. Ach het arme kind, gelukkig heeft ie er (nog) geen weet van en hoeft hij nog niet naar school, hahaha. Was ook een leuk rokje voor jou geweest, dat stofje (dat ik erg leuk vind maar voor ’n zoon ….. kweetniet hoor). Ach, ik ben natuurlijk lang niet hip genoeg 😉
  Groetjes,

  Like

 2. animuz zegt:

  Super leuke stof, ik heb ze net op tijd besteld want ze blijkt nu uitverkocht. Maar bij noeks vind je ze nog wel. Ik ga er een salopette van maken met mouwkes.

  Like

 3. vermiljoen zegt:

  Lieve Tante Hilde,
  ik ben blij dat ’t weer goed met je gaat, je twee vorige berichten maakten me zeer ongerust, en ik vreesde zelfs even vragen rond opvoedproblemen. Je hebt ’t rechte pad duidelijk weer gevonden. 😉
  Liefs,
  Vermiljoen

  Like

 4. nele zegt:

  wat schattig, met zijn konijn onder de arm.
  Tante Hilde, ik heb een vraag: draagt Winand stoffen luiers? zo ja, welke broeken draagt hij? mijn zoon is ongeveer even oud maar van te strakke broeken krijgt hij lekkende luiers, dus ik kan wel 3-4 jaar kopen maar die zijn dan veel en veel te lang? maken dus dacht ik, maar dan moet het patroon wel aangepast. misschien heb jij een tip?
  psz ik had vroeger ook gaatjes maar dat is gestopt sinds ik een nieuwe wasmachine heb

  Like

 5. hilde zegt:

  @nele: winand heeft inderdaad katoenen luiers aan. Maar ik heb geen probleem met te smalle broeken/lekkende luiers. Winand is wel zelf nogal smal. ik zou eigenlijk niet kunnen zeggen welke broekmaat hij heeft. Al zijn broeken van het moment zijn zelfgemaakt, of dateren uit de jaren 70 en die passen prima.
  Misschien enkel rekbare broeken, ofwel de gekochte broeken inkorten? Als je een broek zelf maakt, zou ik gewoon de grotere maat maken, maar de pijpen korter tekenen.

  Like

 6. nele zegt:

  jaren 70, dan zijn ze misschien nog voorzien op stoffen luiers he 🙂
  het lekkende luiers probleem is nieuw en zou aan te kleine bodies liggen (zo van als je wat trekt past het nog wel, maar dat zou dus een spons-effect creëren) of ook aan te spannende broeken. en hij is wel stevig van bouw.
  dus ja, ik zal zelf aan het naaien moeten 😉
  Bedankt, groeten, Nele

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s