Berenkleedje

De kleine beertjes moeten aan de voorkant en de grote beer aan de achterkant” zei de dochter en hoewel ik het eerder andersom gepland had, luister ik soms toch naar wat ze zegt. Opa de natuurkenner had wel een terechte opmerking dat de ‘grote beer’ eigenlijk niet groot, maar klein is, en dat de ‘kleine beertjes’ eigenlijk merendeel grote beren zijn. 

Toen het kleed klaar was, vond ik dat er nog iets ontbrak.  Een geel lint rond haar middel was de oplossing om het wat lichter te maken. Dat lint ga ik me nog beklagen want dat draait altijd het hele wasgoed in de knoop in de wasmachine. Maar ik heb het haar gezegd: “maak uw lint niet vuil he!” Gelukkig luistert het kind altijd naar wat ik zeg. Meestal toch. Soms.

18 gedachtes over “Berenkleedje

 1. Riet zegt:

  Dat zou ik echt stante pede kopen moest ik het in de winkel zien hangen. En die grote kleine beer op haar achterwerk, dat heeft echt wel iets zo. Toch tof, kinders met een eigen mening.

  Like

 2. Polkadotjes zegt:

  Uw dochter heeft smaak! En kennis van zaken. Alhoewel ik het waarschijnlijk ook andersom ging gedaan hebben.
  Fantastisch stofje! Super kleedje. Ik ben er helemaal wild van…en ik toon het niet aan de jongste hier, want ik peins dat ze in de computer zou kruipen (moest ze kunnen).

  Like

 3. eloleo zegt:

  Ha, ik vind dat soort stofjes ook altijd geweldig. Ik weet niet waar jij het jouwe hebt gekocht maar in Leuven, in het wolwinkeltje hebben ze massa’s. Ook levensechte treinen, vogels, vliegtuigen, enz. Gewoon even vragen of je de stofjes op’t eerste verdiep eens mag bekijken.

  Like

 4. hilde zegt:

  @Joyce: goed idee!
  Het stofje komt van kweetniemeerwaar. Maar ik heb nog zo vanalles liggen, komt wchl uit een quiltstoffenwinkeltje ofzo. het zijn van die lappen die je eigenlijk gebruikt om een kussen mee te maken of zoiets…
  En nu die grote kleine beer op haar achterkant staat, ben ik zeer blij dat ik naar haar geluisterd heb, want dat vind ik achteraf gezien ook vele leuker zo!wat ben ik toch een brave moeder die zo goed naar haar kind luistert 😉

  Like

 5. Caro zegt:

  Tip: gooi dat lint niet los in de wasmachine. Steek het in zo’n speciaal zakje om delicaat wasgoed in te wassen. Dan draait dat lint niet langer je wasgoed in een knoop.
  Heel mooi rokje trouwens.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s