Van Poes die eigenlijk een varken is.

Poes is de allerliefste knuffel van het zoontje van mijn smalle vriendin. Poes is even oud als het zoontje, maar in tegenstelling tot de 7-jarige is poes echt versleten. Voor zijn verjaardag maakte ik “poes” na.  Ik kreeg de knuffel één woensdagvoormiddag mee naar huis (want poes is onmisbaar en ook: het moest een verrassing blijven), maakte 35 foto’s en tekende zijn patroon.

De oorspronkelijke kleur van poes is moeilijk te achterhalen. Poes is letterlijk zijn ‘pluche’ kwijt. Ik heb stof genomen die ik in voorraad had. En ja, de vorm van zijn neus is ook anders, maar voor het jongetje is het belangrijk dat hij zijn vingertjes in de oren en kleren van poes van friemelen om zo in slaap te vallen.

Ik weet nog niet hoe de jarige gaat reageren op zijn nieuwe poes, mijn dochter is nu op zijn feestje en geeft de kado af.   Poes ziet er in zijn ogen misschien helemaal niet uit als zijn poes, maar hij is wel schattig. En toen ik mijn kinderen vroeg aan wie deze knuffel hen deed denken, riepen ze in koor: “Poes!”

ps1: poes is eigenlijk een varken, waar de naam ‘poes’ vandaan komt, moet je dus aan de jongen vragen.

ps2: mijn 10-jarige zoon heeft ook een versleten knuffel…

Update: Ik heb zijn reactie niet gezien bij het openen van het pakje, maar hij moet heel erg verbaasd en vol bewondering naar zijn nieuwe poes gekeken hebben. Ik kreeg deze sms van zijn mama: “Jij hebt de hoofdvogel afgeschoten! Dat gezicht als hij zijn pakje opendeed! En direct in die oren voelen!” Maar nu liggen er blijkbaar wel 2 knuffels in zijn bed: een oude en een nieuwe poes. Lees ook maar eens hieronder comment nr17 van de mama:

Dames, Poes is een succes. Wat zeg ik …een megasucces! Zijn gezicht als hij het pakje opendeed had je moeten filmen. Hij was er zowaar even stil van in al het feesttumult. Op de vraag welke naam de 2de poes krijgt is het antwoord: POES. Nee, geen compromissen ..poes blijft poes, geen verschil tussen poes 1 en poes 2. De suggestie van de zus om ze poes 2 of -waar haalt ze het- de poes varken te noemen zijn geen succes. Poes is poes..punt! Hij heeft inderdaad nu met 2 poezen geslapen maar …enkel maar totdat de (eerste) poes in een kaderke steekt op zijn kamer. En het eerste wat hij deze ochtend in de badkamer zei was: “mama, er is zelfs een gaatje vanachter in, ik dacht dat Hilde dat vergeten was, maar ik kan ook daar mijn vinger insteken”. Waarop mama zegt: “Schatje: Hilde is geweldig hé..die denkt aan alles!”

34 gedachtes over “Van Poes die eigenlijk een varken is.

 1. Oontje zegt:

  Haha, voor de laatste foto. Hij ziet er al redelijk in staat van ontbinding uit. Allé, moeder, waar wacht je op? 🙂
  Ik denk eigenlijk dat ik nog zo’n poes heb liggen, nog vast aan het kartonnetje, gekregen bij de geboorte van de oudste, idd 8 jaar geleden. Maar soit, jouw versie mag er zeker wezen. Super!

  Like

 2. hilde zegt:

  @oontje:tja, verregaande staat van ontbindding dat is het minste wat je kan zeggen. Die ribfluweel die je onderin ziet is eignelijk al een hermaking die ik binnenin gezet had. Maar nu is de knuffel werkelijk tot flarden geworden….Hoe hij het doet weet ik niet…ik vrees inderdaad dat ik -zelfs voor een 10jarige – deze beer ook ga moeten hermaken…

  Like

 3. boomie zegt:

  Mijn naam werd ook in & adem uitgesproken met … pop & tuut erna. En die pop viel zo hard uit elkaar dat ze bijeen gehouden wordt door de salopet die mijn oma ervoor breide… Daarom vind ik het heel erg spijtig dat mijn zoon geen knuffel wil. Ik vraag mij af of hij er nooit één gaat willen of hij gewoon de ware nog niet gevonden heeft?

  Like

 4. marloes zegt:

  Dan valt de staat van de knuffel van mijn zoon die morgen zeven wordt wel heel erg mee. Ik heb vaak opgevuld en gaatjes dicht genaaid maar in de “bekleding” is nog geen spoor van slijtage te zien.
  Ben benieuwd wat de jarige van de nieuwe poes vind, ik vind ‘m in elk geval heel erg mooi geworden!

  Like

 5. Martine Gentbrugge zegt:

  Heel mooi gedaan , zijn lachje is aandoenlijk schattig.
  Hij vind het precies leuk dat je dochter in zijn oor staat te friemelen.
  ’t Kindje zal hem wel mooi vinden.

  Like

 6. Ruth zegt:

  Dames, Poes is een succes. Wat zeg ik …een megasucces! Zijn gezicht als hij het pakje opendeed had je moeten filmen. Hij was er zowaar even stil van in al het feesttumult. Op de vraag welke naam de 2de poes krijgt is het antwoord: POES. Nee, geen compromissen ..poes blijft poes, geen verschil tussen poes 1 en poes 2. De suggestie van de zus om ze poes 2 of -waar haalt ze het- de poes varken te noemen zijn geen succes. Poes is poes..punt! Hij heeft inderdaad nu met 2 poezen geslapen maar …enkel maar totdat de (eerste) poes in een kaderke steekt op zijn kamer. En het eerste wat hij deze ochtend in de badkamer zei was: “mama, er is zelfs een gaatje vanachter in, ik dacht dat Hilde dat vergeten was, maar ik kan ook daar mijn vinger insteken”. Waarop mama zegt: “Schatje: Hilde is geweldig hé..die denkt aan alles!”

  Like

 7. hilde zegt:

  @eloleo: pauli heeft toch wel een nogal stabiel aanbod van stof precies. Dat blauw bv is een restje van een babypakje dat ik voor Inez maakte toen ze geboren was. Het kind is nu 6jaar!

  Like

 8. Ruth zegt:

  over het obscene gaatje: Hilde, maak je niet ongerust, het is geen gaatje gaatje. Wat hij bedoelt is dat hij ook met zijn vinger kan wriemelen vanachter tussen de bretellen en ja dan richting de poep 🙂

  en hou dat patroon maar bij ..voor binnen 7 jaar ofzo.Stoer kado als je 14 wordt

  Like

 9. ellen - boontje.be zegt:

  lap, zit ik hier weer met tranen in mijn ogen op den bureau! Zo fantastisch! Wij zijn na 9 jaar nog altijd ZO blij dat de Almachtige Vader ons Luna zo’n ijzersterke knuffel schonk… want een tweede ‘wawa’ vinden we nooit meer. En ze sleept ‘m ook nog overal mee naar toe (en alleen oma Vertrijk mag ‘m wassen!)Trouwens, die heeft ook een ‘gaatje’. Een echte, als navel.

  Like

 10. Nom-Inge-tte zegt:

  Hier ook één en al ontroering (met bijhorende traan). Puik werk. Knappe verwoordingen. Onze zoon van 6 heeft een “commercieel” exemplaar, dat regelmatig voor een appel en een ei in de kringloopwinkel te vinden is, als afgedankt exemplaar van andere kindjes. We zitten ondertussen zeker al aan nummer 7 !!! Eventjes de wasmachine in, en we kunnen weer verder tot de volgende zoek raakt !

  Like

 11. ellen zegt:

  Hilde,
  gisteren waren ons twee madams aan ’t spelen en ik hoor Stans zeggen “gho Luna, wat zou jij doen als wawa helemaal versleten zou geraken?”. Waarop Luna zegt “niet erg, mama kent een mevrouw die knuffels helemaal perfect kan namaken”. Echt het is een hele zorg minder hier, de stress is er volledig af nu we weten dat jij dat kan! 🙂

  Like

 12. mamasha zegt:

  OMG die laatste foto! LOL!
  Maar zo fantastisch dat gij dat gedaan hebt. Gij zijt gewoon dé knuffeldokter en gij vliegt in mijn favorieten voor wanneer ‘koe’ hier versleten is.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s