De beginsels der stiksels – de bedankjes voor de juffen – deel 1

Mijn kinderen vragen allang om eens op het naaimachien te mogen. Ik heb dat altijd wat uitgesteld: "in de grote vakantie mannekes!".  Die grote vakantie komt er weldra aan, en ik zocht nog een idee om voor de juffen als bedankje te kunnen maken. Ik-ben-Vink  had deze toffe ritstasjes gestikt en toen wist ik wat ik wou maken.  Ik ging Vink na-apen, en het eigenlijk toch niet eens zelf doen: ik zou het werk uitbesteden en de kinderen laten stikken. En dus komen we op het einde van dit schooljaar aan bij:  

les 1: rechte lijnen stikken met het stikmachien.

("…en zorg dat uw begindraadjes lang genoeg zijn")

Just de mama: nachtelijk stikken en op de blote voeten!

Morgen: na woensdag (zie commentaar van mme zsazsa): deel 2

18 gedachtes over “De beginsels der stiksels – de bedankjes voor de juffen – deel 1

 1. Line zegt:

  Op deze mannier heb ik het ook geleerd, op de naaimachine van mijn moeder, ook met aarzeling, want haar naaimachine daar mocht toch niks aankomen, maar ik ben er nu zo blij mee dat ik het kan. En dat bloote voetje is ook zo bekend.

  Like

 2. Anouk zegt:

  hahahaha mijn vriendje kijkt altijd heel raar als ik met ‘een gekleed been’ en een blote voet achter de naaimachine zit, met een laars en een sok op een hoopje naast t pedaal… ik zal m dit eens laten lezen!

  Like

 3. Riet zegt:

  Oh! Ik moet even bekomen bij zoveel nostalgie! Ik moet ongeveer even oud geweest zijn toen ik met net dezelfde lijnenstukjes mocht beginnen op mijn moeders Bernina, ook op mijn blote (of sokken-) voeten, nu nog steeds. Benieuwd naar de eerste maaksels!

  Like

 4. collie zegt:

  Wat leuk de dame achter de machine!! Vinden ze geweldig, hรจ.

  En met blote petatters werkt het prima, hoor, zeker met dat weertje van vandaag. Ik loop de gehele dag op blote petatters!!

  Fijne dag vandaag, groetjes Collie

  Like

 5. Oontje zegt:

  Haha, hier ook altijd stikken met een blote voet. En dan sta ik zo aan de voordeur als de bel net gaat ๐Ÿ™‚
  Mijn oudste vraagt ook om te mogen stikken. Misschien moet ik het hem eens laten doen, bedenk ik zo. Wie weet wat voor kunstige dingen dat oplevert.

  Like

 6. MistINGEtte zegt:

  Wouhaaaa ! Tante Hilde heeft dezelfde machine gelijk ik ! Mijn Nina is pas 2 maanden oud ! Veel toffe tutorials aub, en de rest … dat belooft !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s