Pruimentaart.

Met mijn schone keukenschort aan, maak ik al eens een taart:

Voor de taartbodem: 150g boter, 50g suiker, 1 ei, 300g bloem (in die volgorde). Laat het deeg een uur rusten, rol het daarna uit, leg het in de taartvorm, prik met een vork erin, leg er droge bonen of bakparels in,  en bak 10-15minuten in een voorverwarmde oven op 180° . Ontpit en ontvel 1kg pruimen. Als de bodem gebakken en afgekoeld is leg je de pruimen erop en maak je het beslag voor bovenop: 80g boter, 100g suiker, 2 eieren, 100g bloem . Giet dit beslag bovenop de pruimen en bak vervolgens de taart nog 50 minuten op 180°.

ps 1: Ik maak met deze hoeveelheden een taart van 24cm en een kleinere van 18cm doorsnede

ps 2: Tip voor het makkelijk ontpitten en ontvellen van de pruimen: vraag rond 20.00u aan je 10-jarige zoon of hij de mand pruimen even kan ontpitten en ontvellen. Hij zal dit met veel plezier en overgave voor je doen in ruil voor "nog niet in zijn bed te moeten".

3 gedachtes over “Pruimentaart.

  1. bertje zegt:

    Nog beter: mijn zoontjes van 6 en 10 plukken, wassen en snijden de pruimen. Mijn dochter van 12 bakt… ik hoef enkel aan te schuiven… en dit alles tijdens ‘kantooruren’, dus geen avond/nachtwerk

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s