Soms marcheert het anders.

Ik herinner mij als kind deden we dat soms met de familie: een optocht of processie staan bekijken. Als klein kind vond ik dat geweldig. Als puber heel wat minder en toen besloot ik om nooit meer mee te gaan naar zulke ‘flauwekul’. Maar dan krijg je zelf kinderen, dan spelen die trompet in de fanfare en voor je het weet loopt hij mee in de processie en sta je zelf aan de kant te genieten van het mooie weer, van de dorpse gezelligheid, de zottigheid van je dochters,…

Daarna waren we helemaal zen:

 

 

 

5 gedachtes over “Soms marcheert het anders.

 1. ruth zegt:

  seg seg seg, en waar zijn de engelen en de maria’s en heilige maagden en de boogschutters en en en ? kom zondag maar eens een dorp naast het uwe kijken…daar is een processie nog echt gelijk het moet. Maar wij hebben wel niet zo’n schoon jongens die trompet spelen natuurlijk!

  Like

 2. hilde zegt:

  Die engelen en heilige marias waren bijlange zo schoon niet als mijne trompetter en mijn zen-kind, en dus geen foto’s daarvan. Nochtans hadden ze nog een heiligendrager nodig, maar w zag dat écht niet zitten, alez nu!

  Like

 3. MistINGEtte zegt:

  Heb hier ook een trompetter in spe. Wordt pas 7 binnenkort, en zit in zijn tweede jaar trompet. Ik zie hem ook al in gedachten meestappen in de dorpsfanfare. Misschien samen met mij, want ik probeer ook alle lesjes onder de knie te krijgen. Fun !!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s