Breien-gebreid

En dan wordt het stilaan winter en voel ik plots de ‘drang’ om te breien. Een hele zomer lang heb ik daar geen goesting in, en met het buiten kouder wordt, heb ik nood aan breien. Ik overweeg om mij een breimachine aan te schaffen, omdat breien zo tijds-intensief is, omdat ik teveel kinderen heb om voor allemaal een trui te breien,..Maar misschien ontgaat mij dan de charme van het breien. Dat is gewoon zo gezellig, in de zetel hangen, kachel aan, en maar breien (ja, zo heel romantisch)

Deze simpele T-vorm trui voor de bijna-drie-jarige was bijvoorbeeld op een paar avonden klaar. Met dikke wol en naalden 6 is in één stuk gebreid, enkel de zijnaden moest ik op het einde sluiten. En toen wou het kind het uiteraard eerst niet dragen, maar als er dan 3 zussen en een broer helemaal lyrisch (en jaloers)  worden over Winand in een trui, toen wou hij zelfs showke doen voor de foto.  Maar ik heb enkele deze foto’s van toen hij nog een beetje boos was om de trui…daarna werd hij iets té enthousiast en had ik geen enkele scherpe foto meer…

 

39 gedachtes over “Breien-gebreid

 1. Riet zegt:

  Jaaaaa, dat is dus mijn kleureke, hè? En dat zou je nooit klaarspelen op een breimachine: dat breit alleen ‘saaie’, middeldunne, sokachtige wol. (Die van mijn moeder toch, in elk geval). Geef mij maar van die dikke wat ruwere breisels zoals deze trui, véél meer charme.

  Like

 2. la merlette blanche zegt:

  Oooh, prachtig! Wilikook wilikook wilikook, zegt iets in mij. Maar breien gaat inderdaad traag. Ik ben al een paar weken bezig aan één sjaal.. Mijn naaimachine wordt hier vollenbak genegeerd, ’t is eigenlijk erg. Mijn schoonmoeder heeft mij trouwens al vaak aangeboden om haar breimachine te lenen, maar het spreekt mij eigenlijk absoluut niet aan. Breien mag traag gaan, dat hoort erbij. Er is al veel te veel dat te snel moet gaan in deze maatschappij…

  En nu ga ik nog efkes breien se! 🙂

  Like

 3. oon zegt:

  Krullekes! Krullekes!
  Een prachtig kleur voor hem, en een prachtig truitje.
  En lol voor het lyrisch doen van de broer en zussen. Dat enthousiasmeren van de ‘onwillige’ gebeurt hier ook soms.

  Like

 4. Lily zegt:

  Wat een mooie trui! Mooie halslijn, mooie kleur!

  Zo wil ik er ook wel eentje breien voor onze 2.5-jarige, dus wat uitleg zou welkom zijn! 🙂
  Welke wol gebruikte je?

  Like

 5. micheline zegt:

  Met een breimachine brei je heel anders. De gezelligheid in een zeteltje bij het gezin is er minder. Het is meer verwant met de naaimachine. Zelf heb ik ook een breimachine geërfd. Het opent andere perspectieven voor handige tantes ….. . Ik ben al benieuwd

  Like

 6. creativeathome22.blogspot.com zegt:

  Wat een mooie blog. Heb al je creatie’s een voor een bekeken. Je mag fier zijn op al je werkjes. Mooie popjes, ik ga ze een van de dagen eens aan men dochtertje van 3 laten zien. Die houdt ook zoveel van popjes. Heb zelf ook weer dingetjes bijgeleerd van jou blog.
  Groetjes

  Like

 7. nele zegt:

  eigenlijk zou ik het truitje ook heel graag breien voor ons meisje van twee …
  alsjeblieft, tante Hilde, zou je een tipje van de truitjes-sluier willen oplichten
  eeuwige dankbaarheid is uw deel
  ik heb trouwens van je winterbroekje (met sokkenwol) de beschrijving gebruikt om beenverwarmers voor haar te maken, superhandig want met dat meerderen, zullen ze meerdere (!) jaren kunnen meegaan
  (of hoop ik dat alleen maar)
  wintergroeten van nele

  Like

 8. Scallientje zegt:

  Superleuke blog!!! Ik zou die trui ook wel willen maken. Heb je zo geen patroon voor beginnende breisters met dikke wol/naalden? Ik vind het nergens op het internet! Dankuwel 🙂

  Like

 9. Hester zegt:

  Het gele door jou ontworpen truitje is allerliefst. Heb je het patroontje al eens op papier gezet? Uit een stuk gebrei klinkt heel leuk. Zou ook graag het patroontje van je overnemen. Kan dat?

  Like

 10. Hilde zegt:

  Dit truitje is zoooo mooi! Ik zou het ook heel graag voor mijn zoontje breien.   Kan je ons alsjeblieft het patroon verklappen!!! 
  1000 x dank op voorhand!

  Hilde (jawel, een naamgenoot!)

  Like

 11. Hilde zegt:

  Dit truitje is inderdaad SUPERMOOI! Ik zou het ook heel graag breien voor mijn zoontje.   Wil je ons het patroon vertellen?

  1000 x dank!

  Hilde (jawel-een naamgenoot!)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s