Kokenetentje spelen

Voor het jarig neefje maakte ik laatst etensdingen in vilt. Dat staat al heel lang op mijn verlanglijstje om eens te doen, dat ziet er altijd zo tof uit, en zo écht.  Ik heb mij zwaar laten inspireren door meneer internet en mevrouw pinterest. Daar vond ik namelijk elk mogelijk voedselding in vilt.  Ik heb mij kostelijk geamuseerd.

Het tofste vind ik hierboven de spagetti die hij zal kunnen ‘koken’. Stukjes draad in een afsluitbaar zakje staat voor de pasta. Gevilte bruine bolletjes zijn de frikadelletjes. De geknipte driekhoekjes zijn de tomatensaus, en die komen uit een blikje waar ik een etiket op plakte: ‘Tante Suzanne Tomates’!  Hoe tof dat ik dat gevonden heb: tomaten van de tante!! Je kan de etiketjes hier vinden en zelf uitprinten.  De schijfjes tomaat heb ik hier afgekeken.

Het jarig neefje was op zijn feestje –  op elk feestje eigenlijk – vooral geïnteresseerd in de échte koekjes en taarten:

Proficiat met je 4 jaar, lieve neefje!!

12 gedachtes over “Kokenetentje spelen

 1. oon zegt:

  Oh, dat staat ook al lang op mijn lijstje. Heel mooi, die vrolijke kleuren.
  Al vrees ik dat het er nooit meer van zal komen om die te maken voor mijn eigen kinderen. Of het zou moeten zijn dat de zoon ze zelf maakt. Hm…

  Like

 2. Katrien zegt:

  Ik heb mij daar zeven jaar geleden eens mee bezig gehouden. Ik had toen geeneens kinderen! (Maar als kleuterjuf had ik een excuus hƩ.)
  ‘k Heb toen een bloemkool uit mijn mouw geschud. Die doet hier nog steeds dienst ondertussen. šŸ˜‰

  Like

 3. Whoppy zegt:

  Wow! Ja, dat gaat hier navolging krijgen. Beter nog, ideaal om de avonden te vullen op skiverlof als de kindjes in bed liggen. En dan zet ik de oma's direct mee aan het werk šŸ˜‰
  Gedaan met appelsoep (ja, voorlopig alleen vilten fruit hier). Er zal hier wortelsoep kunnen gemaakt worden. 't Is zo schoon gelukt bij u. Sjiek, jong!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s