In de bib

Als op zaterdagochtend mijn jongste zoon schreeuwt: "Ik wil dat niet aandoen, dat is vies!", dan hef hem en iedereen erbij in de auto en gaan we richting bibliotheek. Daar is genoeg afleiding om hem het "vieze hemd" aan te laten houden. Dan kan ik zelfs foto's van hem maken waarop hij lacht!

En weet je wat? Als hij dat nieuwe kledingstuk éénmaal gedragen heeft, is het niet meer nieuw en dan wil hij het de volgende keer wél aandoen. Zo zit zijn logica in elkaar. Gelukkig ben ik een slimme moeder en weet ik dat ik de eerste keer gewoon nét iets koppiger moet zijn dan hem om het hem te laten aanhouden. En met die knoopjes vooraan raakt hij het zo makkelijk niet kwijt!

De stof komt van Vermiljoen, de knopen zijn nogal oud , het patroon komt uit een Japans boekje dat ik bij Schleiper in Brussel kocht.

En wat ik ook nog wou zeggen, maar dat zie je eigenlijk niet op deze foto's: zijn haartjes zijn geknipt! Ik heb dat zelf gedaan, in een opwelling weeral, zo gaat dat bij mijn zoons' haren. Gewoon de babyhaar-puntjes eraf, want het was de allereerste keer.  En ik heb geen enkel lokje bewaard,…allesde venster  uitgewapperd! Dan kunnen de vogeltjes binnenkort hun nestjes bouwen met dat zachte babyhaar, zeg mij dat het binnenkort toch lente wordt he?

15 gedachtes over “In de bib

 1. Riet zegt:

  Dus als je hem later aan de haak wil slaan: een keer kussen, en vanaf de volgende keer gaat het er van uit dat je bij hem hoort? 
  Ik zal het mijn dochter inprenten.
  Heel leuke rugplooi, verder.

  Like

 2. oon zegt:

  Ik zag het meteen, van zijn haartjes!
  En hier had de jongste een heel gelijkaardige periode. Ik moest die ook altijd in een nieuw kledingstuk wurmen, want uit zichzelf wou het het nooit aandoen. Het is overgegaan. 't Is nochtans een mooi hemdje. Ik ben alleen benieuwd naar de mouwen. Zonder splitten, is dat dan niet te wijd?

  Like

 3. ruimtevisser zegt:

  Bij mijn dochter is het net omgekeerd: Zij vindt alleen gloednieuwe kleren lekker zitten. Eenmaal gewassen is er altijd wel iets op aan te merken of soms zelfs volledig niet meer te dragen. Hoe zou ge dat oplossen als slimme moeder?

  Like

 4. Sieselaajn zegt:

  Wilt gij de puntjes niet van mijn froefroe doen? Want die hangt weer schandelijk in mijnen weg.
  't Is wel geen babydons maar kom, puntjes zijn puntjes en we gaan niet neuten.
  Als ge daarvoor naar Gent komt, trakteer ik op taart. Of op cake die op tien minuten gebakken is.

  Like

 5. hilde zegt:

  @ruimtevisser: welja, dan hebt gij eigenlijk een groter probleem dan ik? En als ge de kleren nu eens wast voordat ze die de eerste keer aandoet? Dan verandert er niks bij de tweede wasbeurt ofzo…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s