Als het winter is…

…dan spelen we binnen van glijbaantje op de trap:

 

(Ahum, sommigen onder jullie weten dat dit geen foto's zijn van afgelopen week. Maar anders kan ik mijn verhaaltje niet zo mooi vertellen…)

Als het winter is, spelen we buiten op het ijs van de poel.  (en daarvan heb ik dus géén foto's, want er vielen 2 kindjes op hun gezicht en toen waren ze nat en koud en moest ik heel hard lopen om terug warm binnen te zitten)

Dat zien er misschien gevaarlijke spelletjes uit, maar niets is minder waar. De trap heeft een zachte landing met veel kussens, het ijs is erg dik van meer dan een week lang vrieskou,…

Wat écht gevaarlijk is, dat zijn verhalen van dikke stenen – broertjes willen redden – vallende dikke steken – en voetje klem onder de dikke stenen.  En toen mochten we naar het ziekenhuis en werd er een gips gezet.

Het is helemaal naar de wens van het mevrouwtje, want zo sprak ze een aantal maanden geleden: "Ik wil ook wel eens een gebroken been hebben, ik mag hier nooit eens iets!!!". Oh ja, ze vindt het helemaal toppie, want ze heeft geen pijn (oftewel een hoge pijngrens, want we gingen eigenlijk pas op dag 2 naar het ziekenhuis, je kan al raden waarom ze soms 'de zus van beton' wordt genoemd), ze kan iedereen naar hartelust commanderen, wordt sinds de gips de trap opgedragen, mag in een buggy naar school en blijft thuis van school als de hele klas gaat schaatsen (oooh, zoiets gevaarlijk). Ze is in haar nopjes, dat wel. En ze krijgt dus verse melk, want dat voetje moet snel genezen. En dus gaan we 's nachts op stap voor nog van die verse melk:

En waarom doen we dat 's nachts? Omdat de weg terug naar huis dan zo mooi is:

 

13 gedachtes over “Als het winter is…

 1. de Oontand zegt:

  Ik heb dat nooit gehad, zo'n gips, en ik wou dat ook altijd als kind. Nu toch niet meer in mijn huis met veel trappen, ik zou niet wéten wat gedaan! En oh, 's nachts door de sneeuw verse melk gaan halen, ik kan er alleen maar van dromen. 

  Like

 2. Lily zegt:

  Ik spot Emma en Mona!
  Wij hadden vroeger geen trap, maar misschien kunnen we het binnenkort hier wel eens proberen (als de buikbewoner eruit is, lijkt me veiliger!).
  En verder van ai voor de voet, mmm voor de melk en oooh voor het landschap!

  Like

 3. JoChapeau zegt:

  Mo allé !  Zalig !  Ik zag de foto's van de trap al eerder, ja … maar bij ons zouden ze gewoon tegen de muur opknallen onderaan de trap … dat zou pas gevaarlijk zijn !  Maar echt zaaaaaaaaaaaaaaalig voor de kids !

  Like

 4. familieindenvreemde zegt:

  Dat landschap… wat prachtig wonen jullie daar, ik word er welhaast nostalgisch van… En zo gezellig allemaal bij elkaar over de vloer, daar moet een mens van genieten! Heb net gelezen dat dochter inmiddels weer uit het gips is, hoop dat ze het de hele tijd fijn is blijven vinden! Leuke blog!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s