Een kind met een peperkoeken hartje

Het kind met het peperkoeken hartje, dat is mijn Inez. Als je mij kan vertellen wie een peperkoekeriger hartje heeft dan zij, doe dat dan gerust, maar ik zal u vertellen dat ge liegt. Inez is een goeike, dat zie je dadelijk op haar gezicht:

En sinds dit weekend is ze er nog een beetje heiliger bij ook. Ze deed namelijk haar eerste communie. Ik maakte voor dat zonnig kind een geel kleedje met een grote roze strik. Want uiteindelijk is zij een kadootje dat wij gekregen hebben.

Het patroon is op maat getekend, met een gevoerd bovenstuk met hoge taille, en een stolpplooi in het rokgedeelte. De gele stof is van 'modafabrics' en de roze stof is een oud hoeslaken. Er mag ook in een feestjurk al eens iets gerecupereerd zitten.

De grote bloemen maakte ik van zijdepapier *klik klik*.  Toen nam ik het kind en haar bloemen mee in het koolzaadveld, liet ze wat in het rond dansen en heilig kijken (en ik maar foto's klikken!). En op het einde van het feest schreef ze met haar schoonste letters haar bedankje op de uitgeprinte foto's.   

Simpel en eenvoudig, helemaal zoals Inez is, met hartjes en bloemen, vrolijke kleuren en zottigheid…Ik hou van jou meisje!

Aaaah, sorry voor de meligheid, maar soms gebeurt dat he…

18 gedachtes over “Een kind met een peperkoeken hartje

  1. nowelja zegt:

    Ik hoop stiekem dat mijn kinders ook zo'n lieve kinders als die van u worden! En dan ga ik daar ook melig over schrijven, want dat hoort zo voor lieve moeders. En aangezien ik zo'n lieve moeder als jou wil worden… 

    Like

  2. ruth zegt:

    Heiliger dan dit wordt dat boontje van jou nooit. 't is schoon om te  zien…. Inez met het peperkoeken hart en de Tante Hilde met het grote mama hart

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s