Zwart schaap

Dit zijn geen zwarte schapen.

Dit zijn zwartBLES-schapen. 

Het echte zwarte schaap is ZIJ. Zij wil zo graag achter die schapen aan, maar durft niet over dat ene draadje met electriciteit. Panische angsten en op 15m afstand lopen. Ooh, en ze zou dat zo goed doen, onze herdershond, van links naar rechts, al blaffend, al rennend, hup hup schaapjes loop nog 'ns een rondje…

Maar weet je, dat laten we de kinderen dan doen, rondjes lopen achter de schapen.

"Maar zeg eens, tantehilde, wat doet die geitebok bij uw schapen?"

Welja, die bok moet de schapen bijeen houden. Of wacht neen, het is omgekeerd, de schapen moeten de bok binnenhouden. Filip is namelijk dé kampioen in uitbreken. Hij heeft hier zowat alle staldeuren opengebroken (Ja, ook die deuren die misschien wel 150 jaar oud waren).  Hij heeft elke weideafspanning omvergelopen. Hij heeft van elke boom de helft van de schors geknabbeld. En hij eet elk jaar opnieuw de bloemen van mijn aardbeistruiken op. Elk jaar opnieuw. En weet je wat hij dan zegt?

Dan zegt hij 'mèèèè!" en dat betekent: 12-0. Want hij doet dat al 12 jaar lang. Ik kreeg hem als verlovingsgeschenk van mijn man.  En oh, wat zie ik dat beest graag, zelfs met zijn verhakkeld oortje, en zijn scheef pootje. Hij is mijn beste vriend en ik die van hem. Gelukkig zeg.

5 gedachtes over “Zwart schaap

 1. caroline zegt:

  Astrid Lindgren zou u uitgevonden kunnen hebben, zo romantisch allemaal! Dank je om dit allemaal met ons te delen, ik word (als echte stadsmens) bij elk berichtje instant vrolijk.

  Like

 2. Whoppy zegt:

  We hebben hier ook even een gecastreerd bokje gehad, gezelschap voor ons trouwgeitje. Maar ook hij bracht alle omheiningen af en at ook mijn aardbeienplantjes kort! Bokje terug naar de schapenboer en even later stond de broer van de geitenboer hier op een zondagochtend met een klein geitje. Perfect!
  Filip ziet er inderdaad wel een boefje uit met zijn verhakkelde oor. Doe het hem maar na: 12-0. Respect!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s