Hard gewerkt!

Ik lig in mijn hangmat en probeer te lezen. Eén boek (dat ik eigenlijk al vanbuiten ken) waarvan alleen het eerste hoofdstuk uitgeprint is, en de rest in stukjes naar mij wordt gestuurd, zo zalig op 't gemak.  Een ander boek dat veel te dik is om recht te houden en dus aan mijn voeten belandt. Waarom zou ik ook nog moeten leren foto's maken als ik de beste fotograaf aan mijn kant heb staan? Lui, mensen, dat ben ik.  Ik lig al 3 dagen in mijn hangmat en deel bevelen uit.

Ik had de scoutsman opdracht gegeven om een tentenkamp te sjorren wat hij voortreffelijk gedaan heeft. Mijn kinderen wonen sindsdien elk apart. Ze liggen op de grond (bij voorkeur zonder broek),  of hangen in de hangmat.

 

Ik sms, mail en skyp af en toe met de fotograaf-vormgeefster-totaalpakketter-Elza D. , zaag dan een beetje en krijg dan weer iets toegestuurd en dan ooohh en aahh..dan val ik bekanst uit mijn hangmat en moet ik in het ploeterbadje gaan afkoelen. Mijn dagtaak bestaat uit het beesten-en-gras-vissen met oud visnet waarvan ik het net vervangen heb met een confituurzeefdoekje. Ik doe van vakantie thuis, hoe heet dat ook alweer? Ik ben dat moderne woord al vergeten, want ik ben niet alleen modern, maar ook lui …

Misschien stap ik morgen eens efkes uit mijn luiheid om een naam te trekken wie een boek van mij krijgt…morrege da'k het zeker zal doen, morrege!

14 gedachtes over “Hard gewerkt!

 1. vee zegt:

  zalig hè
  ik doe hier ook lekker niets! behalve bedenken aan welke maaltijd ik het minste werk heb….zo moet het twee maanden lang zijn
  ik zal onder't jaar wel werken

  Like

 2. Katrien zegt:

  Ha, maar wél ne goeie boek. đŸ™‚ Ik was 'm twee jaar kwijt, maar de wederhelft vond hem vorige week terug op zolder.
  Goe bezig trouwens, zo vanuit uw hangmat. Ik wil er ook één en dringend (en iemand die mijn was komt doen.)

  Like

 3. micheline zegt:

  Ik ben blij dat daar nu een mooi woord voor bestaat.  Dit is voor mij het toppunt van vakantie.  En ik ben dus toch niet de enige die dit geweldig vindt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s