Vijf kaarsjes

Op deze foto is Mattijsje vijf jaar. De tijd zonder digitale fototoestellen, of toch: ik had zoiets niet.

En nu is mattijsje twaalf jaar, maar er staan toch maar vijf kaarsjes op de taart. oh zomaar, ik was te lui om er 12 'goeie' uit het doosje te vissen, de kinderen hadden teveel honger om niet onmiddellijk aan te vallen, de grootouders zaten al een uur te lekkerbekken op die taart.

 

"Toet", naar een oud recept van de grootmoeder die ooit de boerin was op deze boerderij. Ik vrees wel een caloriebom, maar zo, zo lekker!!

Ik maak altijd een héleboel deeg zodat ik 3 of 4 taarten tegelijkertijd kan bakken. Dan kunnen we echt taart schransen tot we buikpijn krijgen. En morgen doen we dat opnieuw, want dan is er weer eentje jarig!

7 gedachtes over “Vijf kaarsjes

  1. With Love - by Eva zegt:

    Zo'n schoon tafelkleed dat er daar te bespeuren valt! En zo'n lekkere taart (allé, dat denk ik, op basis van het uiterlijk en uw beschrijving. Caloriebommen zijn namelijk áltijd lekker… Maar als ge graag een stukse laat proeven, send me a message 🙂 ! ) Hieperdepiep voor de (vijf?)jarige!

    Like

  2. micheline zegt:

    Ook aan de volgende jarige (Birgit) een dikke proficiat.  En dan nog dat boek !  Wat een week zeg.  Dat gij daartussen nog kunt bakken… (Ze ziet eruit zoals het moet hoor.)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s