Iedereen gelukkig!

Is de kaft van je poppenboek al gekreukt of doorgeknipt? Maken uw kleuters ruzie om te kijken in het 'sprookjesboek'? Dan is dit uw kans op een tweede exemplaar, want dat je het boek nog niet in huis hebt, dat kan eigenlijk niet.

Drie boeken mogen we weggeven! Drie mensen mogen we gelukkig maken, want daar gaat het ons om: we willen iedereen zo gelukkig als we zelf zijn.

Binnen een week kiezen we drie winnaars en die krijgen via de uitgeverij een boek toegestuurd. Ik ga in tussentijd fantaseren over wat voor poppen ik nog kan maken. Misschien kan ik eens een BP maken. Een Bekende Persoon. Een Kapitein Winokio met een baard en een pet. Ja lollig, misschien doe ik dat wel eens echt. En dan kan hij een liedje zingen over "Elzake en de tante". Hehehe, ik moet nu al lachen.

Serieus nu, Je moet er wel een kleinigheid voor doen om een boek te kunnen winnen: de opdracht is:

Vertel mij van wie je een pop zou willen maken en waarom.

En als de poppen je niet interesseren, en je geen inspiratie hebt om iets te bedenken, ga dan naar Elza D., misschien vinden jullie haar opdracht pliezanter? Vlug, vlug, ge moest al aan het bedenken zijn!

125 gedachtes over “Iedereen gelukkig!

 1. CarlaK zegt:

  Een tandenfee pop. Want degene die nu ons huisje zou moeten aandoen, vergeet het soms, en dan ligt er 's morgens nog steeds een tandje onder het kussen, ipv een munt.

  Like

 2. Mie Katoentje zegt:

  Aangezien de twee grootsten hier superfan zijn van Kaatje, ga ik een Kaatje en een Victor maken tegen Sinterklaas. In een poging hen iets minder dan 7 keer per dag de verkleedkleren te moeten aandoen en crisissen te bedwingen zo 5 minuten voor we naar school moeten vertrekken. Het boek heb ik al, maar mijn moeder zou daar ook heel gelukkig van worden. 

  Like

 3. Kaat zegt:

  Van wie is moeilijker dan voor wie, want dat weet ik al. Het wordt een pop voor ons eerste kindje dat in april geboren zal worden. Een zwart popje waarschijnlijk, want die zijn er veel te weinig en die zijn o zo schattig. Met kleurrijke kleertjes en lekker zachte haren.

  Like

 4. Mamadammeke zegt:

  Ik wil een mooi zwart popje maken met kroezelkeshaar! Al weet ik nog niet echt hoe ik de kroezelkes ga maken 😉

  Like

 5. Mriek zegt:

  Leuk leuk! Geen excuus gevonden voor het feit dat ik het boek nog niet heb. Of misschien toch, eigenlijk wacht ik op de Sint? Maar dit is natuurlijk ook een goede manier, dus doe ik graag mee! Graag zou ik een pop maken van mijn zoontje Tom, zodat hij nog eens thuis na kan spelen (met zichzelf) wat hij op school allemaal beleefd heeft (en dat zijn spannende dingen, als je net 4 en héééél verlegen bent…! In het ideale geval zou ik dan ook poppen moeten maken een paar vriendjes, help!)

  Like

 6. Ella zegt:

  Ik dacht hier super-origineel 'mijn mémé' te komen neerzetten. Ze werd ziek toen ik 7 was en stierf toen ik 8 was. En ik mis haar zo, ik wil zo graag nog eens gaan wandelen langs de geitjes, een warme wollen trui van haar aantrekken, lieveheersbeestjes zoeken om de bladluizen te verjagen, … Mijn mémé in popvorm dus, om samen de dingen te doen die we niet meer (of zelf nooit hebben) samen kunnen doen.

  Like

 7. hilde zegt:

  Dag Tante Hilde,
   
  Ik stel voor dat je eens een pop maakt van Amy Winehouse. Naast een fantastische stem had deze madam toch wel een heel eigen en herkenbare look. Het kapsel lijkt me voor jou wel een leuke uitdaging!
  Dus zet haar cd-tje maar al op om in de mood te komen en kruip achter je naaimachine…
  Girls just wanna have fun!
   
  Groetjes,

  Sofie Callaert
  sofie@andrebo.be
  http://www.andrebo.be

  Like

 8. Lientje zegt:

  Mijn zus trouwt binnenkort, en ik denk dat ze een popje naar haar evenbeeld fantastisch zou vinden als onderdeel van het cadeau…

  Like

 9. klara zegt:

  Ik zou wel poppen die op mijn kinder en lijken willen maken, heb nog wat kleine kleertjes waar ik dan de poppenkleertjes van maak. Maar ook pop als kraamkado, voor de buurvrouw die gaat verhuizen.
  Eigenlijk zijn er heel veel poppen te bedenken, dus hoop ik gewoon heel hard op het boek. En dan hopen dat ik het in de buurt kom van de poppen van tante hilde.
   
  groetjes klara

  Like

 10. Edith zegt:

  Dit boek moet ik gewoon hebben! Ik ben zot van poppen en blijkbaar is het genetisch bepaald want mijn dochter van 2 is helemaal gek op haar popjes. Ze doet ze kleertjes aan en zorgt ervoor dat ze ten allen tijde een propere pamper aan hebben. Mijn pop Pietje die ik kreeg als 4-jarige is haar favoriet en wordt altijd bedolven onder de kusjes.
  Mijn dochter is om op te eten. Ze heeft mooi venetiaans blond haar. Ik zou van haar een popje willen maken als bloemenmeisje met bijhorende mini-Pietje als bloemenbaby. Ze krijgt namelijk vaak het koosnaampje 'bloemeke' 🙂

  Like

 11. an zegt:

  ik zou een pop van de overleden opa van mijn kinderen maken , omdat ze hem nog zo hard missen en dan hebben ze hem altijd een beetje bij hun 😉

  Like

 12. cindy zegt:

  dag tante hilde,
  eigenlijk zou ik graag een pop van mezelf willen maken!
  Waarom zal je wel denken; awel, ik moet nogal vaak vroeg weg voor het werk, en dan kan ik de pop (mezelf dan) in mijn meisjes (2 stuks, 7 en een half en bijna 4) hun bed steken.
  Dan hebben ze me toch een beetje bij hun als ze wakker worden 🙂
   
  groetjes!!

  Like

 13. Marianne zegt:

  Als ik zo'n boek in mijn handen kreeg dan zou ik voor iedere leerling uit mijn klas een pop maken. Het zijn buitengewone kinderen die vaak de kansen niet krijgen die ze zouden moeten krijgen. Die vaak niet meer weten wat liefde is, en zo'n pop is altijd een beetje liefde. 

  Like

 14. hilde zegt:

   
  Dag tante hilde,
   
  eigenlijk zou ik graag een pop van mezelf willen maken!
  Waarom zal je wel denken; awel, ik moet nogal vaak vroeg weg voor het werk, en dan kan ik de pop (mezelf dan) in mijn meisjes (2 stuks, 7 en een half en bijna 4) hun bed steken.
  Dan hebben ze me toch een beetje bij hun als ze wakker worden 🙂
   
  groetjes!!
   
  ps: leuke site x

  Like

 15. Gwenda zegt:

  Haha, na m'n berichtje op Facebook …. Ons sprookjesboek ligt nu dus in de slaapkamer van de ouds dochter. Ik vertelde haar over het winnen van het boek … 'ach dat is goed, dan heb jij ook een boek'. Voilà, het mijn is al ver kocht se, ik doe zeker mee. 
  Een pop die ik zou maken …. Mijn dochter zegt :' die pop die kan auto rijden, of neen die kan naaien …' ( hebben jullie ook sterrenschot dat ze het echt kunnen?) maar daarna was het:' maak een pop van mama, dan moeten we je niet missen als je naar. Schoten Stikt gaat!' 
  kzal ze maar blij mee zijn zekers. 
  Men dan nu duimen dat ik zelf ook een boek win ……
   
  Masjakesjok
   

  Like

 16. Tine zegt:

  ik zou een pop van mijnen baas willen maken, niet omdat die zo knap is om naar te kijken, maar omdat ik me dan eindelijk eens volledig zou kunnen laten gaan in het uitkafferen en zo.
  zou heel veel doen aan mijn stressgehalte denk ik.
  misschien zelfs in een voodoo-versie?
  en zou nog meevallen qua garderobe ook: een karo-emdeke en 't is opgelost.

  Like

 17. jacoline sneltjes zegt:

  Ik weet niet of jullie sinterklaas kennen in belgie?
  Ik zou een zwarte piet willen na maken, die piet lijk sprekend op mijn man, (hij helpt al 25 jaar elk jaar vrijwillig sinterklaas.)
  De ene keer als rastapiet-de andere keer als hoofdpiet, ik zou diverse varianten gaan maken en dan de pop naast mij zetten als ik aan het werk ben, dan heb ik elke dag een glimlach op mijn gezicht

  Like

 18. KnutselMar zegt:

  Wat een leuke give away!!!
  Eens denken, van welk bekend persoon zou ik een pop willen maken? Eh, Leonardo di Caprio voor bij mijzelf in bed? 😉 Haha nee die is flauw.
  Wat ik wel heel leuk zou vinden met het oog op de feestdagen, Sint en Piet. Zeker op het www is er veel te vinden over Kerstmannen, rendieren etc Maar die goeie oude Sint en zijn pieterbaas…. ach, wat heb ik daar vroeger van genoten. En ik zie het bij mijn kinderen weer. Die zitten nu alweer helemaal in de sfeer (oei oei, en ze moeten toch echt nog eeeeventjes wachten).
  Maar al die andere mooie poppen uit dat boek, daar zou ik ook heel graag nog eens aan beginnen (als Sinterklaascadeautje voor de kids bijvoorbeeld. Eh ja, ik weet het: het woord Sinterklaas is nu wel erg vaak gevallen…)

  Like

 19. jacoline sneltjes zegt:

  Ik doe nog een poging.
  Ik zou mijn zoon en zijn vriendin willen namaken, mijn zoon werkt veel in de nachtdienst en werkt bijna elk weekend, zijn vriendin waar hij al 3 jaar mee omgaat, is in september gaan studeren, bijna 2 uur reizen hier vandaan.
  Ze zien elkaar heel soms even een uurtje, zo zullen ze 4 jaar moeten kijken of ze het samen redden, als ze nu een pop van elkaar hebben, kunnen ze elkaar toch knuffelen zonder dat ze bij elkaar zijn

  Like

 20. Ariane zegt:

  Ik heb het boek op mijn lijstje gezet voor Kerstmis, maar dat is nog zoooooo lang… Ik zou beginnen met een copietje te maken van mijn zoontje, maar ik weet niet of zo een leuk snuitje in stof gaat pakken. Anders maak ik maar een brandweerman, daar is hij ook zot van.

  Like

 21. Annelyse zegt:

  ik heb het boek al thuis … en het zou een schoon kadotje zijn voor mijn zuske. 
  Ik moet eerst (van mijn kinders, want die zijn al grote fan van uw boek) een popje van hen maken. Daarna zou ik mijn Petunia eens willen namaken.

  Like

 22. Choekoe zegt:

  Wanneer ik het aan mijn dochter overlaat zal het een prinsessenpop worden.  Den oudste zoon zal een pop maar wat stom vinden maar stiekem 's avonds in bed toch naar een griezelpop vragen. En de kleinste zoon die zal elke dag een andere pop vragen gaande van een leeuwentemmer tot een evenbeeld van zijn vriendje in de klas.  Werk genoeg voor de boeg dus.  Laat dat boek maar komen! 

  Like

 23. tinne zegt:

  ik zou graag een belle en het beest maken voor mijn dochter.
  ze is gek op belle. 
  ik hou het boek voorlopig nog geheim voor de kinderen, want als ze het zien, dan zal ik voor niet veel anders nog tijd hebben vrees ik.
  maar tegen sinterklaas wil ik wel graag een belle en eventueel een beest maken.

  Like

 24. Kathleen zegt:

  Het plan is om van de geïllustreerde ventjes die ik van al mijn collega's heb gemaakt ooit een pop te maken. Ooit. En dan liefst in de vorm van een Tante Hilde pop natuurlijk. Ah ja. Het zou zo geweldig zijn moesten die poppen dan ergens op het kantoor kunnen staan en dat de klanten (die vaak de geïllustreerde ventjes toch al kennen) deze zouden kunnen bewonderen. 
  (Ik heb het boek al in huis, maar zou het tweede exemplaar doorgeven aan zuslief. Ze stond vanmiddag ZO te twijfelen of ze het zou kopen of niet. Uiteindelijk besloot ze er nog even mee te wachten.)

  Like

 25. joke zegt:

  Wellicht niet bijster orgineel. Maar ik zou een popje willen maken dat eruit ziet als mijn klein poppenmoedertje.
  Zoiets als, de grote en de kleine,… En misschien wel met een echt mini popje in haar buik, aan een gehaakte navelstreng ofzo.

  Like

 26. kaatje zegt:

  Ik moet daar niet lang over nadenken. Voor elk van mijn 5 kleinkinderen een pop van zichzelf. Super gewoon!!

  Like

 27. spitsvogel zegt:

  Ik zou een pop maken van mezelf voor mijn lief, en een van mijn lief voor mezelf. Omdat we dan toch altijd een beetje bij elkaar kunnen zijn als we niet bij elkaar zijn. We wonen momenteel 140 km van elkaar vandaan. (maar er zijn er wellicht die vééél verder van elkaar verwijderd zijn…)
  En daarnaast zou ik nog heel veel andere poppen maken voor nog heel veel speciale mensen.

  Like

 28. Matilde zegt:

  Wat een gaaf idee.
  Ik dacht aan mijn moeder, zodat al mijn nichtjes en neefje altijd oma bij hun hebben. Aangezien de ene helft in Spanje woont en de andere helft in Nederland.

  Like

 29. Salvadora zegt:

  Hoi. Ik ben woonachtig in Spanje, maar al mijn familie woont in Nederland. Ik ben helemaal enthousiast met je nieuwe boek. Ik heb mijn zus al gevraagt of ze er naar opzoek kan gaan,  zodat ik hem in het volgende bezoekje van haar naar Spanje hier heb. Het lijkt me super leuk om een pop te hebben van mijn kinderen in typische klederdracht uit Segovia. In deze streek woon ik.

  Like

 30. Een naamgenootje zegt:

  Een astronaut! Zo kan mijn zoontje, die zot is van de maan en de sterren, zijn 'astropop' meenemen op al zijn wonderlijke ruimtereizen! De ideale jongenspop 😉 Oooh, ik zie het zo voor me: een zilveren astronautenpakje, een helmpje met velcrosluiting en echte moonboots natuurlijk. En voor 't geval astropopman eenzaam zou worden (of mijn dochtertje jaloers): een astropoppemie, met een gecentreerd ruimtepakje en princess Leia-achtige buns onder het helmpje. Wie o wie heeft er nu het meeste plezier aan de poppen, de mama of de kinderen??? Dikke proficiat met jullie prachtige boek!

  Like

 31. Poppie zegt:

  Eerst en vooral nog eens ne dikke proficiat tante, ik blijf erbij, het is een juweeltje. Dus ja, ik heb al zo een prachtig ex in mijn handjes, toch zou ik graag meedoen om het aan mijn mama kado te geven, zij naaide vroeger voor ons de mooiste outfits, niet omdat dat hip was, maar omdat t moest en ik ben daar nog steeds heel fier op! Dus welke popjes zou ik haar laten maken 🙂

  poppen met jeugdsentiment… Een Mathilda van het boek van R.Dael of een kermit de kikker of een pipi langkous, of een carolientje met haar bootje of een liegenbeest of kalimero of david de kabouter of bert en ernie of nils holgerson of de gvr of de koning van katoren of….
  want er is niets zo leuk om je verbeelding echt te laten worden, lezen van een boek en dan het verhaal naspelen met je pop…
  hm… wat was kind zijn toch fijn 🙂
  groetjes 

  Like

 32. Mlle Belle zegt:

  Awel, uw boek dat is echt een sprookskesboek en ondertussen de favoriet van ons kinders. En ja, hij is dus al gekreukt en beplakt door het vele bladeren door kinderpollekes. Welke pop ik zou maken? Ik zou eigenlijk nekeer uitzoeken of ik er geen zou kunnen maken die mee in bad kan. Want mijn kinders die zitten graag in bad en die vinden dat altijd zo spijtig dat die poppemies niet mee in bad kunnen. 'allez mama, met een zwempakje moet dat toch gaan…' Dus eentje die tegen het bad kan, met een zwempakske en een bikini, een toffe handdoek, een eendjesring om niet te verdrinken, wasbaar haar dat veel schuim aankan, en een lekker zachte pyama voor achteraf 😉

  Like

 33. Sonja zegt:

  Mijn pop wordt er eentje van Amanuel, het broertje van mijn zoon. Amanuel woont in Ethiopie terwijl mijn zoon door ons is geadopteerd en in NL woont. Nu hij besef heeft van een broertje (en een moeders) ver weg, wil ik een pop maken die dan Amanuel gaat heten. En dan maak ik er ook meteen eentje voor Amanuel.

  Like

 34. Kat zegt:

  Als ik iets minder vergevingsgezind zou zijn, maakte ik een pop van bepaalde figuren in mijn directe omgeving, om er achteraf voodoogewijs pinnekes in te steken.
  Maar aangezien ik altijd de sereniteit zelve ben, denk ik dat ik het maar zal houden op een voorstel waarvan jullie allemaal een traantje gaan wegpinken en niet anders gaat kunnen dan mij (of meer bepaald: mijn dochter) unaniem het boek kado te doen. Maar ik meen het wel, heel erg zelfs.
  Ze is immers geadopteerd, onze dochter. Ze heeft twee mama's. Een dappere mama in Ethiopië en een nieuwe mama in België, ik dus. Maar ze heeft niets tastbaars van haar biologische moeder, geen foto, geen eerste kleertjes, niets. Daarom zou ik een pop maken van een trotse Ethiopische dame, met traditionele klederdracht, maar ook een setje galakleren, een setje 'europese' kleren en een setje, tja, meer realistische leven-op-straat-kleren. Zo wordt haar Ethiopische mama een beetje tastbaarder. En wie weet kan ze zo beter aan me uitleggen hoe ze haar mama ziet. Door de kleertjes die ze de pop aan doet. Door de pop te knuffelen of liever op afstand te houden. Want het is niet evident om in het hoofd van een boze, rouwende, zoekende drie-jarige te kijken…

  Like

 35. Villa speelmama zegt:

  Wat een toffe give-away!  Je boek staat voorlopig nog op mijn verlanglijstje; nu maar hopen dat diegene die mijn naam getrokken heeft voor het kerstcadeautje heel toevallig dat lijstje in handen krijgt 😉
  Dan zou ik er een sneeuwwitjes-pop mee maken voor mijn dochter, ze is zot van dat sprookje.  Dan kan ze het hele dagen naspelen.  Als dat goed lukt, kan ik nog proberen een dwerg te maken.  Al gaat dat wel nog zoeken worden hoe ik die baard dan ga moeten maken.  Maar elke uitdaging die je overwint maakt het resultaat des te bevredigender, hè!

  Like

 36. Naja zegt:

  Ik zou gewoon het simpelste popje uit uw boek maken. En als mijn dochter ooit wat meer haar krijgt, zal ik haar eens proberen na te maken. Maar als ik u een tip mag geven voor de BP, maak dan een pop van den Bartel van/voor Riet 😉

  Like

 37. Lotte zegt:

  Ik zou ineens 2 poppen maken, 1 van mijn vriend & 1 van mezelf, omdat hij binnenkort voor 3 maanden naar India vertrekt. Zo hebben we de andere toch nog in miniversie naast ons in bed liggen (lekker melig :)).

  Like

 38. Klaartje zegt:

  Toen ik geboren werd, maakte mijn moeder voor mijn grootouders poppen in papier-maché: een bejaard koppel op een bankje, de vrouw was aan het breien, de man had een mini-versie van mijn geboortekaartje vast als "krant".  Mijn grootmoeder langs  moederskant was naar verluidt "not amused": ze was nog maar 56 en ze werd al afgebeeld als een "ouw bomma".
  Nu ik zelf al twee dochters heb, en mijn moeder zelf 56 is, kan ik haar met een bomma-pop terugpakken 🙂

  Like

 39. Miranda ten Caat zegt:

  Ik heb je boek al!! Zo super geweldig leuk!! Heb er al een pop uit gemaakt en ben er zo blij mee!! Kids ook!! Ik vind alles leuk wat je maakt. Maar de para pop van reactie nummer 8 vind ik toch wel helemaal geweldig!!!
  liefs

  Like

 40. Marijke zegt:

  van mijn mama ik ben ze vorig jaar verloren aan kanker, en ik mis ze nog zo hard, dat zou me misschien wel kunnen troosten als het moeilijk is.

  Like

 41. Mie Flavie zegt:

  Ik zou er eentje maken zoals mezelf dan kan mijn dochtertje mij 's avonds zo lang knuffelen als ze wil. Nu kan ze mij 's avonds nooit los laten en knuffelt ze me bijna plat. Niet dat ik dat niet leuk vind, maar zij zou het de max vinden om de mij-pop de hele nacht bij haar te hebben. 

  Like

 42. Marsha zegt:

  Ik zou een popje van mezelf maken. Zo te zien zijn het magische poppen, en zo'n exemplaar dat het huishouden doet, de kinderen van school haalt en het eten op tafel zet terwijl ik achter de naaimachine zit om poppen te naaien, dat lijkt me wel handig. Of nee, noodzakelijk. Anders lopen er hier binnen de kortste keren vier verwaarloosde dutskes rond. Want ik voel ze opkomen, die nieuwe verslaving. En daarna maak ik er eentje van de dochter, voor haarzelf. T is een echt poppenmoedertje, en ze doet niks liever dan haar popjes aan en uitkleden en ermee gaan wandelen. En dan gaat iedereen op straat zeggen, 'maar how zeg, wat een schoon poppeke hebt gij', en dan laken we reclame voor uw boek, de dochter en ik. Heeeeel veeel reclame. Ze gaan niet kunnen volgen, bij de drukkerij. Maar da's niks, dan maken we daar met z'n allen ook een paar cloontjes voor hè!

  Like

Reacties zijn gesloten.