Tips voor vakantie.

Of beter: "tips voor druilerige vakanties".  Zelfs in dit gezin – met buitenkinderen – werd er deze vakantieperiode weinig buiten gespeeld. Maar na een paar dagen wreekt zich dat, altijd binnenzitten, en moesten we een activiteit verzinnen. Gelukkig ken ik ook mensen, en kreeg ik deze gratis tip van mijnheer K., onze pianostemmer:  "Het orgel in de kerk is hersteld, de kinderen mogen er eens op komen spelen". Een gesprek tijdens het pianostemmen tussen mijnheer K. en mij gaat meestal als volgt:

-Mijnheer K.: "Wie is hier de pianist in huis?"

-ik: "Niemand en iedereen, we tokkelen allemaal, maar niemand volgt les"

-Mijnheer K.: "Dan zal ik zorgen dat de piano snel weer in orde komt"

Onze piano is bijna helemaal hersteld. Er moet ergens nog een snaar, of een hamertje vervangen worden. En hij is al zeker 3 keer gestemd, en geleidelijkaan klinkt hij mooier en mooier. Vooral als een echte musikant zoals mijnheer K. een stukje speelt, dan klinkt het zo echt!

Maar ik ging het niet over onze piano hebben, ik wou u onze daguitstap tonen. We zijn dus op een orgel gaan spelen, in een kerk.

Een orgel, dacht ik altijd, dat is kei-ouderwets. Maar dit is een hypermodern instrument: met heel veel draadjes en lichtjes en elektronisch spul binnenin. Met het orgel beneden kan je met een druk op één knop het groot pijpenorgel boven in de kerk bespelen. Of twee orgelisten tegelijkertijd: iemand boven en iemand beneden. Het orgel is zelfs via internet met een synthesizer thuis te bespelen. In principe kan je dus vanuit Hawaii, met de skype en de internetverbinding hier het orgel laten spelen.  Wij speelden gewoon een paar kinderliedjes. We zongen en we floten, liepen overal rond en mochten overal aanzitten.

Merci mijnheer K.!

7 gedachtes over “Tips voor vakantie.

  1. Riet zegt:

    Zo hard nostalgie en zo tof dat ze dat mochten! Ik kwam ook eens een soort van meneer K tegen, op vakantie in Zuid-Frankrijk. Ik speelde op het pianootje in de inkomhal van de kerk en omdat ik dat kon, mocht ik van die meneer op de beiaard. Zalig gevoel: Stille Nacht, in het midden van de zomer, en het klonk over heel het stadje.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s