Leander in z’n ondergoed

Jullie kunnen wel zeggen: goed gevonden, dat ondergoed met lange pijpen en mouwen. Met zo een winterse temperaturen in de lente kan dit popje dat goed verdragen. Maar het heeft een andere reden.

Leander, de kleine krullebol voor wie deze pop gemaakt is, heeft een kleurstofallergie. Hij moet onder zijn gekleurde t-shirts altijd lange witte mouwen dragen en heeft onderbroeken met lange witte pijpen om zijn huid te beschermen tegen zijn kledij. Logisch dat het popje dan ook lang wit ondergoed draagt. Zijn bovenkledij is iets ruimer zodat hij de twee lagen moeiteloos over elkaar kan dragen. Er hoort ook een wit mutsje bij, om zijn felgekleurde haarbos te bedekken als hij bij kleine Leander in bed kruipt.

Ik doe ondertussen mijn best om mijn thermisch ondergoed weg te leggen in de kast, maar dat valt nog niet mee. Daarom ga ik volgende week de wol van mijn schapen leren spinnen. Tante Fanny, ge kunt u aan een telefoontje van mij verwachten!

7 gedachtes over “Leander in z’n ondergoed

  1. mama van Leander zegt:

    Popje Leander ligt nog in het postkantoor op ons te wachten, maar wat is hij prachtig zeg!!! Ik ken een poppenvadertje dat vanavond ongelooflijk blij zal zijn πŸ˜‰  Echt nen hele dikke merci!!

    Like

  2. Ampersand zegt:

    Mijn vriendin haar zoontje heeft een zware combinatie van allergieën die zich ook uit in enorme huidirritaties. Ik ken de arm-en beenhoesjes en weet hoe vervelend kids ze soms vinden. Hopelijk is de nieuwe eigenaar er blij mee!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s