Laatste schooldag

De avond voor de laatste schooldag deed ik van "strever"… De oven bakte op volle toeren: 2 broden (dat is de gewone portie van elke avond), 3 chocoladecakes (omdat Aster jarig is in de vakantie en haar verjaardag toch ook in de klas wil vieren), en 4 zakken vol koekjes (voor elke juf en meester eentje). En dan heb ik nog geluk dat juffenkado's in het middelbaar niet meer moeten…

De koekjes werden verpakt in een zakje van toile-cirée, dat nadien als boterhamzakje kan gebruikt worden. Tot het midden van de nacht ben ik met heel die voorbereidingen bezig geweest. Het plan was nochtans om de kinderen zélf de koekjes voor hun juf en meester te laten maken, en de zakjes waren oorspronkelijk een simpel en snel idee in mijn hoofd. Maar een piknik in de speeltuin, een lange fietstocht, oudercontacten met goeie rapporten (!!!), en afscheidsfeestjes op de muzieklessen gooiden roet in mijn programmatie van woensdagnamiddag. En ook: toile-cirée…dat is niet plezant om mee te werken.

En zo ben ik dan op het einde van het schooljaar een strever, al was het mijn plan geweest om mij er vlug vanaf te maken…

4 gedachtes over “Laatste schooldag

  1. eva zegt:

    En waar staat dat eigenlijk geschreven, dat juffenkadoos in't middelbaar niet meer moeten?? :-((
    Ik doe het je niet na, tot 's nachts bakken én stikken! Heel toffe zakjes nochtans, maar toilet cirée, tja …

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s