Hij kannognie fietsen.

Oh zeg, dat die Zanne van Riet al kan fietsen daar ben ik zo zwaar jaloers van! Ik was nochtans fier op mijn kale fiets: bekijk dat eens goed: daar staat GEEN kinderstoeltje meer op he! Voor het eerst sinds 12 jaar! Ik kan daar fietszakken aanhangen vanaf nu! Ik kan zonder gereddel en gerammel fietsen! Jeeuj!

Maar vandaag las en zag ik bij Levenmetliv dat de driejarige (DRIE!) kan fietsen! Diepe jaloersheid treft mijn hart, ik zit nog met een vijfjarige aanhanger:

Winand: "Ik kan wel fietsen, maar dan moet ik kniebeschermers hebben".

Hij moest even slikken toen hij zag dat ik die items uit de kast haalde en ze rond zijn knietjes bond.

"Jamaar, ik kan echt fietsen"…sputterde hij, "…als ik later groot ben".

Fietstochtjes eindigen bij ons helaas ook dikwijls in te harde stenen en bloedende knieën of platte banden…

Gelukkig worden we altijd hartelijk verwelkomt bij thuiskomst en zijn tranen dan snel vergeten:

10 gedachtes over “Hij kannognie fietsen.

 1. Micheline zegt:

  Hier is er eentje dat pas kon fietsen in het vierde studiejaar. Als we dan gingen fietsen en we moesten de drukke rijksweg oversteken – aan stoplichten – zei ze altijd met een diepe zucht :"Hè, we hebben het weer gehaald." Ge kunt geloven hoe "gerust" ik was toen die met de fiets naar school ging !

  Like

 2. Sarah zegt:

  Bij Dennis heeft het geholpen om in 't begin met een toverveer (hij was toen heel into Dumbo) te fietsen. 🙂 Maar zoals bij veel dingen in hun ontwikkeling doen kinderen pas iets als ze er klaar voor zijn.  

  Like

 3. Eef zegt:

  Misschien doet hij het zoals zoonlief (5) hier: "ik heb er eens goed over nagedacht", nam zijn fiets en reed weg. Stomverbaasd waren we allemaal want daarvoor was het altijd drama en alleen met zijn loopfiets naar school willen.

  Like

 4. Juffertje in het Groen zegt:

  Mijn vijfjarige kapoen kan fietsen sinds begin mei. Geleerd op een paar uurtjes op een zondagvoormiddag tijdens Kijk ik fiets! Samen met een bende koters, hun enthousiaste en fitte ouders (jawel, er moet achter de koters gelopen worden) en een geweldige fietsleraar. De sportdienst van de gemeente organiseerde deze fietsactie in samenwerking met de sportdienst van de provincie Vlaams-Brabant. Het kostte € 5 (koekje, drankje, fietsdiploma en fluo vestje inbegrepen). Heel fijn initiatief. In Tienen organiseren ze dat ook ieder jaar op het Houtemveld.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s