Klassen op bezoek

Het is ondertussen vakantie, maar op de voorlaatste schooldag zijn er twee klassen naar de boerderij gekomen.  Eerlijk is eerlijk, want ten tijde van de pasgeboren lammetjes kwamen de kleuterklas van Winand en het tweede leerjaar van Aster al op bezoek. "Maar dat willen wij ook!" riepen toen de juffen van het 4e en het 6e leerjaar. En dus mochten de klassen van Inez en Birgit ook op bezoek komen.

Tegelijk.

45 kinderen op mijn erf.

Ik moest dus iets verzinnen om ze bezig te houden zonder er zelf iets voor te organiseren. Ik maakte een fotozoektocht, want tsja, foto's dat heb ik wel..en ik zocht op de zoldering van de stallen wat braakballen van de kerk- en de steenuilen bij elkaar en liet ze die uitpluizen.

Op het allerlaatste momentje bleek wel dat ik mijn halfslachtig getekend grondplan niet gekopieerd had, en zette mij dus met mijn stiften aan de tekentafel en kalkeerde het 23 keer! "Zot zijn doet geen zeer" was mijn kleine mantra. 

Maar de kinderen vonden het allemaal geweldig. Zo gemotiveerd om alle foto's te zoeken, zo gemotiveerd om braakballen uit te pluizen, gemotiveerd om de uilenkoekjes te proeven! (ja, die hadden mijn meisjes voor hun klasgenootjes gebakken, dat hadden ze mooi op tijd de avond tevoren gedaan).

Toch koddig he, met een nootje als snaveltje..

5 gedachtes over “Klassen op bezoek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s