Vakantie-outfit à la Mme Zsazsa en Tantehilde

Het zat al een tijdje in mijn hoofd om een xxxlllange rok te maken. In voile of lichte katoen, volgens de simpele methode van een lap stof tot op de grond nemen, zijnaad stikken,  bovenaan rimpelen, band eraan en klaar. Maar toen hadden Mme Zsazsa en ik een koffie-koekjes-lunch-aardbeilimonade-koffie-koekje-koekje-koekje date in Villa Augustus en zag ik haar met juist zo een rok, maar in tricot. Ik vroeg: "Hoe hebt ge die gemaakt?" en zij zei: "Uit het rokjesboek: de A-lijn rok, met 40cm er onderaan bij". Diezelfde avond nog nam ik tricot uit de kast (ik nam dan ook nog eens exact dezelfde kleur als Mme) en stikte de rok in elkaar. Het duurde wat langer dan ik het hier neerschrijf, want na een hele dag koffiekletsen waren we nog niet helemaal uitgepraat en zaten we 's avonds te chatten:

"Wat doet ge met de zoom?" –  "Niks".  Niet omzomen is een erg tijdsbesparende tip. De rok was klaar op..euh..tja, ik had een halfuur voor 2 rokken voorzien, maar de conversaties liepen uit de hand en het werd 1u 's nachts.

Maar uiteindelijk ging Kim toch slapen, en 10minuten later had ik twee rokken klaar: een xxxlllange en een normale lengte.

De broche en oorbellen maakte een vriendin, we zijn zo blij met de oude aangehaalde vriendschap dat we samen op vakantie gaan en elkaar kado's geven. 

 

In de valies gingen ook een losse floddertrui en een fris katoenen bloesje, beide een uitvindsel van mezelve. En met de bikini erbij had ik niet meer nodig om 2 weken Frankrijk te overleven. (trouwens: rokken in tricot zijn keihandig: je komt met gemak 3kg bij en niets spant, of iemand die er iets van merkt. Leve croissants, baguettes, comté en rosé!

ps: werkbeschrijving voor het truitje en het bloesje volgt!

12 gedachtes over “Vakantie-outfit à la Mme Zsazsa en Tantehilde

 1. Kiemlafie zegt:

  Oh wat ziet dat er super uit! Is het aanzetten van de tricot band moeilijk? 

  Trui en blouse zijn zeer mooi! Hopelijk volgt de werkbeschrijving snel!! 

   

  Like

 2. hilde zegt:

  @cathy: de band is dubbel en is vrij hoog: zeker 22cm: bij het dragen vouw ik die nog eens dubbel naar beneden, dus zit er in feite een vierdubbele laag die de rok op zijn plaats houdt.

   

  Like

 3. Thalia zegt:

  Wauw wat een gave rokken!! Is dat heel moeilijk om te maken? Ik kan nog niet super goed met de naaimachine overweg en heb het boek rokjes ook. Die twee rokken zouden nog een super aanvulling zijn voor in mijn vakantiekoffer!
  Zou je een beschrijving van de rok kunnen geven? Wat heb ik nodig en hoeveel?
  Hoop dat ik ooit net zulke mooie creaties maak als jullie! ♡
  Liefs Thalia

  Like

 4. Multivroon zegt:

  Wauw, je ziet er super uit! Ik denk wel dat je daar een bepaalde rankheid voor nodig hebt om dit mooi te laten staan hoor, voordat ik het allemaal ga namaken, haha. Ik deel trouwens je mening over tricot rokken, super he.

  Maar die lange, dat is toch geen a-lijn? Het lijkt wel gewoon een koker…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s