Het vakantiekookboek van de juf

En toen was het plotseling eind juni en had ik dit jaar nog geen 10 keer geblogd. Maar ik was dit jaar wél op tijd met het organiseren van een tof juffenkado! Al kwam de eindsprint echt op het einde en zijn de kadootjes vanavond pas klaar. Maar ziet, het is morgen toch nog wel een halve dag school, tijd genoeg om een kado'ke af te geven!

Het werd een vakantiekookboek voor de juf met alle lievelingsrecepten van de kinderen. 

Het hele idee van een kookboekje is eigenlijk gepikt van 't Internet: Mme Zsazsa maakte een vriendenboekje, en zij had dat idee op haar beurt gepikt van Vink. Maar omdat één van de juffen graag kookt, werd het hier een kookboekje. Dat vergde wat extra inspanning en medewerking van alle ouders, en extra huiswerk voor de kinderen. Maar ze hebben dat allemaal heel flink en heel stiekem gedaan. 

3 weken geleden deelde ik aan alle kinderen een dubbelgevouwen A4 uit waarop stond: 'Het lievelingsrecept van…'. Ze mochten thuis hun lievelingsgerecht, of een origineel familiegerecht noteren en er een mooie tekening bij maken. Daarna verzamelde ik alle recepten en bundelde alles per klas. Er kwamen toffe recepten binnen (en ik heb mijn eigen kookboek daarmee ook een beetje uitgebreid, hehe) en veel ouders hielpen hun jonge schrijvertjes:

(wat een schattige getekende wafel!)

Een elastiek houdt het hele boekje bij elkaar.  Zo kon ik blaadje per blaadje makkelijk bijvoegen als ik ze ingevuld terugkreeg. Dat was het plan. Uiteraard heb ik al die inkepingen vanavond moeten knippen. En een schone kaft schrijven! Maar omdat schoonschrift niet aan mij besteed is, deed ik het met carbonpapier (gekocht in het vooreurose tijdperk!)

Ondertussen zijn de boekjes al heel veel keer opengelegd en weer dicht en blijkt het rekkersysteem toch niet zo bestand tegen kreukels. Maar een kookboek is om gebruikt te worden, dus smakelijk juffen en een fijne vakantie!

 

9 gedachtes over “Het vakantiekookboek van de juf

 1. Hilde zegt:

  Kreuken toont doorleefdheid, toch? 🙂

  Heel leuk idee. Ik maakte ook ooit zoeits voor een huwelijk, maar het inbindsysteem was een pak moeilijker.

  Als ik juf zou zijn, ik zou superblij zijn met zo'n cadeau!

  Like

 2. sarah zegt:

  aaaa!  zo tof.  Ik pik dat idee nu onmiddellijk voor de verjaardag van 1 van de juffen in september.  Juf Marieke, jij leest hier toch niet mee, he 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s